18/10/2017 Agro-ecologie in de praktijk

Categories: Uncategorized

 

Twee agro-ecologische en 1 conventionele boerderij stellen hun deuren open om een zicht te geven op hoe hun bedrijf georganiseerd is, welke gewassen ze telen, hoe ze dat doen en vanuit welke filosofie. We kijken ook welke de grote uitdagingen zijn en of die gelijkend zijn aan die van de boeren in het Zuiden.

 

CSA-boerderij Eoster in Pellenberg kweekt biologische groenten uit eigen streek, zet in op smaakvolle rassen van gewone tot oude en ongekende soorten. Eoster biedt een zelfplukoogst en groentepakketten aan, maar werkt tegelijkertijd aan gemeenschapsvorming, laat haar leden meegenieten van het contact met de aarde en eenvoud.

 

 

Akkerbouwbedrijf Avermaete bevindt zich in de rijke leemstreek in het Zuidoosten van de provincie Vlaams-Brabant. Het koppel Avermaete – Es is de derde generatie die dit bedrijf uitbaat en de vierde generatie is in aantocht. De voornaamste teelten op het bedrijf zijn granen, maïs , suikerbieten, ajuin en aardappelen welke in een 1 op 4 rotatie worden verbouwd. Recent introduceerden ze agroforestry op hun boerderij.

 

 

 

Praktisch

  • Er zijn die dag drie taalgroepen: Frans, Engels of Spaans? Indien gewenst voorzien we vertaling naar Nederlands.
  • Indien je met de trein komt, kunnen we vervoer aanbieden vanaf het train station Leuven.
  • Indien je met de auto komt, laten wij u enkele dagen vooraf de startlocatie weten. Deze zal bij elke groep anders zijn.
  • Meer rond de praktische uitwerking van deze dag (carpoolen ed.) volgt via email.
  • Kostprijs: 20€/deelname* (biologische broodjesmaaltijd wordt voorzien)
  • Inschrijvingen kan hier tot 12 oktober 2017

* als student, vrijwilliger van Dwagulu Dekkente en Solidagro betaal je slechts 10€/dag

* iedereen die zich inschrijft voor 3 of meer dagen betaalt slechts 15€/dag

Share Button

Leave a Reply