Solidagro informeert over het voedselzekerheidsvraagstuk, vertrekkende van haar ervaring en expertise in West-Afrika, Bolivia en de Filipijnen. Hoe komt het dat de boeren die voedsel produceren aan het kortste eindje trekken en vaak niet genoeg voedsel hebben voor zichzelf? We komen samen tot een antwoord op die vraag gaan op zoek naar hefbomen om die situatie om te keren. Samen zorgen we voor verandering!

Solidagro’s inhoudelijke focus ligt voor de periode 2014-2016 op het recht op grond.

De aarde staat onder grote druk. De honger naar grondstoffen is een van de grootste mondiale uitdagingen die enerzijds zorgt voor aantasting van de bodemvruchtbaarheid en het milieu. Anderzijds heeft ze een verwoestende impact op de mens, voornamelijk op gemeenschappen die leven in mineraalrijke natuurgebieden. Hun voedselzekerheid, gezondheid, inkomens, tradities en cultuur, huizen en recht op leven staan op de helling.

Kernwoorden in Solidagro’s betoog zijn: voedselzekerheid, landbouw, landroof, mijnbouw, plantages, houtkap, klimaat, sociale strijd, globale samenhang van de landbouw- en voedselzekerheidsproblematiek tussen noord en zuid en internationale solidariteit.

Voor meer info, contacteer Hannes Vanhee via hannes.vanhee@solidagro.be.

 

 

In 2014 is onze kinderwerking Baobab Wereldklas overgenomen door Studio Globo. De inleefateliers gaan echter nog steeds door in de kantoren van Solidagro, Mercatorstraat 81 in Sint-Niklaas. De medewerkers kan u bereiken via het nummer 03/ 235 25 48.

 

 

 

Share Button