Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Groentetuinen en drinkbaar water in Mali



Groentetuinen en drinkbaar water in Mali

26 okt. 2021 door Solidagro

Kanaga vzw, GAAS/Mali en Solidagro zetten samen hun schouders onder een project rond het realiseren van een betere toegang tot drinkbaar water en de aanleg van een groentetuin in Noukoula.

                                                                                De vrouwen van Noukoula poseren voor de waterputboring.

Samen met Kanaga vzw, een vzw die zich inzet voor ontwikkelingsprojecten in Mali, en onze partner GAAS/Mali realiseerden we een groentetuin van één hectare voor de vrouwen van Noukoula in Mali. Zo exploiteert elk van de 64 vrouwen een perceel van 156,25m2. Hier kunnen in het droog seizoen, de volgende gewassen verbouwd worden: okra, chilipeper, aubergine, tomaat,…

Een landbouwkundige van GAAS/Mali zorgt voor vormingen om deze tuin volgens agro-ecologische principes te beheren. Daarnaast krijgen de vrouwen ook verschillende andere opleidingen zoals bedrijfsbeheer, vrouwelijk leiderschap, de bereiding en het gebruik van bio pesticiden, composteertechnieken en het gebruik van organische mest.

Om de duurzaamheid en de continuïteit van het project te waarborgen werd een beheerscomité opgericht en worden de leden getraind in hun rollen en verantwoordelijkheden.

                                    De inwoners van Noukoula krijgen vormingen over hoe ze op een agro-ecologische manier het land kunnen bewerken.  De groentetuinen in Noukoula.

Hiernaast zet Solidagro ook in op een betere toegang tot drinkbaar water in Noukoula. Met het project wil Solidagro niet alleen de toegang tot drinkbaar water en hygiëne verhogen, maar ook de ecologische landbouwproductie ondersteunen. Hiervoor werd een bestaande putboring uitgerust met een waterreservoir en een pomp op zonne-energie. Vanuit dit reservoir is het hele dorp voorzien van drinkwater via verschillende watertappunten.

                                    De mannen van het dorp werken samen aan de bouw van het waterreservoir.   Iedereen in het dorp krijgt toegang tot drinkbaar water.

Met dank aan het Fonds Elisabeth en Amélie voor de financiering van het project.

Labels:

Met steun van

Sluiten