Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Defend the Defenders 2021



Defend the Defenders 2021

10 dec. 2021 door Solidagro

Op 10 december vieren we elk jaar de mensenrechten. In 1948, dit jaar precies 73 jaar geleden, nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. 

Standbeelden in Sint-NiklaasSindsdien blijven sociale bewegingen onze basisrechten verdedigen. Zo kwam waardig werk er dankzij stakingen, hielden inheemse groepen mijnbouwprojecten tegen en plaatsen betogende jongeren klimaatrechtvaardigheid hoger op de agenda. Doorheen de geschiedenis, lang voor 1948, hebben sociale bewegingen maatschappelijke verandering afgedwongen en onze samenleving meer op het pad van de gelijkheid en rechtvaardigheid gezet.

Lees onze open brief 

Deel ons filmpje: 

(Live verslag actie in Brussel)

Ook het middenveld uit het Waasland steunt deze actie

Standbeelden in Sint-NiklaasDeze actie wordt mee gedragen door een coalitie van organisaties uit Sint-Niklaas. Onder meer Solidagro, Dwagulu Dekkente, Avansa Waas en Dender, Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas, VLOS, Masereelfonds en Makoumi ondersteunen de actie en de open brief.

Net als mensenrechtenverdedigers een stem te geven, gaven deze organisaties uit het Waasland ook (symbolisch) verschillende standbeelden in Sint-Niklaas een luidspreker om de problematiek aan te kaarten. Hiermee roepen de organisaties op om de verdedigers van mensenrechten wereldwijd te blijven steunen en beschermen tegen intimidatie.

(Ook in Het Nieuwsblad)

 

Labels:

Met steun van

Sluiten