Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Laatste dagen in Manila, confronterende getuigenissen.



Laatste dagen in Manila, confronterende getuigenissen.

15 maart 2019

Quote van de dag: “Don’t pick all the fruits off the tree, leave Some for the birds and other creatures” - Tanya Domingo

Tanya werd als twintiger vermoord omdat ze opkwam voor mensenrechten.

Donderdag 14 maart

Deze morgen zijn we er direct ingevlogen met een boeiende lezing van P.N.F.S.P. (Philippine Network for Food Security Programs) over het recht op voedsel en voedselzekerheid. Voor veel families is het niet evident om dagelijks te eten. Niet tegenstaande de grote armoede zet de overheid graag in op grote prestigeprojecten.

Ondanks het buiten meer dan 30 gaden was en in het kleien lokaaltje waar we zaten de temperatuur geleidelijk nog hoger steeg kregen we het in de namiddag toch een aantal keer koud. moedige familieleden van vermoorde activisten gaven een pakkende getuigenis over hun verlies.

Indrukwekkend hoe ze ondanks alles strijdvaardig blijven en zich verenigen. Ze richtten Hustacia op waarmee ze maandelijks samenkomen om mensen te informeren over de vele mensenrechtenschendingen. Minstens even beklijvend was de ontmoeting met de studenten van de Lumadschool. Zij vinden nu onderdak in een campus van De Universiteit van de Filipijnen nadat hun zelf-opgerichte scholen werden verdreven door militairen. Het is mooi om te zien hoe ze door de universiteit ondersteund worden. We waren met zen allen onder de indruk van hun veerkracht en hoop waarmee ze naar de toekomst kijken.

Labels:

Met steun van

Sluiten