Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Reflecties na de eerste week!



Reflecties na de eerste week!

18 maart 2019

Na een eerste week in de Filipijnen was het tijd om eens even te reflecteren. In deze blog vind je een aantal eerste reacties!

Iedereen klaagt wel eens in België.
Te weinig tijd, te slecht weer, te weinig geld, iets gaat wel altijd mis.
Hier zijn ze blij met zo weinig.
Met 2 een bed in het ziekenhuis moeten delen wilt zeggen dat je toch een dokter zal zien.
Honderden kilometers weg van uw familie als kind vluchten om toch naar school te kunnen gaan, is beter dan nooit kunnen lezen en schrijven.
Wees blij met wat je heb is hier meer dan de norm!
We hebben veel bij te leren van hun. (Elisabeth)

Dingen die wij ons niet voor mogelijk kunnen stellen, moeten de mensen hier dagelijks doorstaan. Ondanks alle tegenslagen, ontvangen de mensen ons met een brede glimlach en een open hart. (Natasha)

Overgoten met een warme cultuur, gedoopt in een hartverwarmende groep en besprenkeld met onbekend avontuur. (Daan)

 

Ongelooflijk hoe je hier de kleine dingen leert te appreciëren. Stromend warm water en koffie betekenen hier al feest. (Loes)

Wat mij tot nu toe het meeste bij blijft van de Filipijnse cultuur is hoe strijdlustig deze mensen zijn. Het is zeer indrukwekkend hoe de mensen blijven doorgaan ondanks de vele tegenslagen. (Ellien)

Na een paar warme dagen in manila, sommige choqueerende ervaringen en ook fijne momenten in de groep ben ik toch enthousiast voor de tocht naar Baguio. (Donna)

 

Het feit dat ik al deze impressionante belevingen kan delen binnen een hechte groep, maakt dit avontuur voor mij nog specialer. (Kelly)

Als student-verpleegkunde was het choquerend, aangrijpend en toch leerrijk hoe de gezondheidszorg georganiseerd en ervaren wordt. (Otman)

Bevallen in de filipijnen is: pas binnenmogen op materniteit bij een onstluiting van 8cm, de navelstreng afknippen met een scherpe bamboestok en een bed delen met een andere moeder. (Lisa)

De Filipino’s zijn echt de meest vriendelijke mensen ooit. Iedereen ontvangt ons met open armen en tanden. En het eten is zalig. Balut for life. (Tine)

Labels:

Met steun van

Sluiten