Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Het einde van een fantastische ervaring!

Het einde van een fantastische ervaring!

7 april 2019

#Nietalleklassenhebbenviermuren.

Voor ons, twaalf studenten van Odisee Hogeschool en twee begeleiders van Solidagro was de Filipijnse Cordillera een maand lang ons klaslokaal. Niet enkel kregen we zicht op de Filipijnse gezondheidszorg (of het gebrek eraan) en de manier waarop er aan landbouw wordt gedaan, we leerden ook verschillende sterke mensen kennen die met ongelofelijke moed en doorzettingsvermogen strijden tegen het onrecht dat hen en hun gemeenschap wordt aangedaan.

De gevolgen van de klimaatsverandering en milieuvervuiling, grondverschuivingen tengevolge van grootschalige mijnbouw, mensen die elementaire gezondheidszorg niet krijgen wegens te duur of gewoon niet voorhanden, onverdoofd castreren van dieren... We konden het allemaal met eigen ogen zien. Soms was de confrontatie hiermee hard en emotioneel, nog vaker waren we onder de indruk van hoe vastberaden, inventief en optimistisch mensen zich hier inzetten en zich weten te redden.

Ook persoonlijk maakten we een ongelofelijke ervaring mee. We werden regelmatig uitgenodigd om uit onze comfortzone te komen, om onze grenzen te verleggen en om ons flexibel op te stellen. Vaardigheden die ons in ons verdere leven zeker zullen van pas komen. De NGOCDPC (Center for Development Projects in the Cordillera) en hun fantastische medewerkers hebben ons niet enkel fantastisch ontvangen, ze hebben ons geïnspireerd met hun inzet, doorzettingsvermogen en geloof in de toekomst. We zullen hen, hun fantastisch land en onze ervaringen hier nooit vergeten en zijn blij dat we een stukje ervan konden delen op deze blog.

Labels:

Met steun van

Sluiten