Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Receptenblog - Solidagro Kookt

Neem een kijkje in ons kookboek 'Wat schaft de pot'!

 1. Vegetarische mafé - gerecht uit Senegal

  21 augustus 2020 om 18:00

  Mafé is een gerecht met pindasaus en groenten uit Senegal. Het wordt gegeten met heel wat verschillende soorten groenten, wie wil kan er ook gehaktballetjes of ander vlees aan toevoegen.

  Dwagulu Dekkente, partner van Solidagro, organiseert jaarlijks een West-Afrikaans eetfestijn. Hier wordt vegetarische Mafé steeds aangeboden als gerecht. Jonas, voorzitter van Dwagulu Dekkente, vertelt: “In april kon het eetfestijn jammer genoeg niet doorgaan, voor het eerst in meer dan tien jaar. Daarom hopen we dit jaar een eetfestijn met West-Afrikaanse gerechten te kunnen organiseren op 14 november. Iedereen welkom om van de fantastische Mafé of Kip Yassa van Mamadou te komen smullen!”.

  Een echte aanrader om thuis te proberen én om in november op het eetfestijn van Dwagulu te komen eten. Smakelijk!

  Lees meer over "Vegetarische mafé - gerecht uit Senegal"

 2. 'Wat de pot schaft' - kookboekje uit 2014

  14 augustus 2020 om 18:00

  Deze week zijn onze vrijwilligers te druk bezig met bewegen voor onze zomer actie "Solidagro Beweegt (de wereld) - Sport mee naar onze partners". En zo kregen medewerkers Nele en Debby de kans om een 'oud' kookboekje uit de kast te vissen en enkele herinneringen op te halen.

  Lees meer over "'Wat de pot schaft' - kookboekje uit 2014"

 3. Pique macho - gerecht uit Bolivia

  7 augustus 2020 om 19:00

  Een beetje fout maar wel lekker!

  Pique Macho, hét traditionele streekgerecht van Cochabamba, de regio waar Solidagro werkzaam is in Bolivia, een beetje fout maar wel lekker! Deze combinatie van lokale producten was in eerste instantie bedoeld om aan het eind van een stapavond dronken barbezoekers te ontnuchteren, met een hoop vlees en flink wat hete pepers. Niet echt  dagelijkse kost dus, maar inmiddels is het wel één van de meest populaire gerechten in Bolivia, wanneer families en vrienden in het weekend samenkomen. De omvang van het gerecht is legendarisch, het is dan ook de bedoeling dat je er gezellig samen van pakt, ideaal in combinatie met een biertje!

  Lees meer over "Pique macho - gerecht uit Bolivia"

 4. Kip Yassa - gerecht uit Senegal

  30 juli 2020 om 19:00

  Solidagro ondersteunt boeren- en boerinnenorganisaties in Senegal. Ook Dwagulu Dekkente, onze jongerenorganisatie die inleefreizen organiseert, heeft in Senegal sterke partners. In de zomer van 2020 kon echter jammer genoeg de inleefreis naar Senegal niet doorgaan. Daarom organiseerden de jongeren een interculturele vijfdaagse met jongeren uit het opvangcentrum van het Rode Kruis in Sint-Niklaas. Het was een boeiende week waarin vele nieuwe vriendschappen ontstonden.

  Lees meer over "Kip Yassa - gerecht uit Senegal"

 5. Tortang Talong - gerecht uit de Filipijnen

  23 juli 2020 om 20:00

  Een eenvoudige omelet, maar dan in de vorm van een aubergine!

  Solidagro ondersteunt reeds vele jaren verschillende partners die actief zijn in de Cordillera regio in de Filippijnen. Het toeval wil dat Lynn, vrijwilligster bij Solidagro, geboren en getogen is in Baguio City, een belangrijke stad in de regio. Baguio ligt in de bergen op ongeveer 1.500 meter hoogte. De temperaturen schommelen er tussen 15 en 23 graden. Omwille van zijn milde klimaat is het de “zomerhoofdstad” van het land. Elke zomer verhuizen de regeringsinstanties van Manilla naar Baguio.

  Lees meer over "Tortang Talong - gerecht uit de Filipijnen"

 6. Benachine - gerecht uit Burkina Faso

  16 juli 2020 om 20:00

  In 2017 ging ik op inleefreis naar Burkina Faso, daar was er een gerecht dat ik zo lekker vond! Tot op vandaag denk ik er nog steeds watertandend aan terug. Ik weet niet meer of het in Burkina Faso rijst of eerder couscous was. Of er nu wel of geen saus bij was. Maar wat ik wel weet, is dat er bovenop grote stukken groenten lagen. Kool of wortel. Toen ik dit aan mijn schoonmama vertelde riep ze bijna meteen 'benachine' uit! Dus heb ik hier voor jullie benachine in een receptje gegoten. Rijst klaargemaakt in saus en er bovenop grote stukken kool, zoete aardappel, wortel en casawa. Hmmm!

  Lees meer over "Benachine - gerecht uit Burkina Faso"

 7. Filipijnse loempia's

  9 juli 2020 om 20:00

  Masiyahan sa iyong pagkain*

  De meest spectaculaire gerechten die we in de Filipijnen proefden tijdens de ervaringsstage waren een stoofpotje met hond en balut (bevruchte eendeneieren). Gerechten die ik niemand zou aanraden om hier te bereiden (als je al aan de ingrediënten zou geraken). Veel lekkerder en te bereiden met ingrediënten die je hier vlot vindt, zijn deze loempia’s. De inspiratie ervan komt uit China maar de Filipijnse bevolking (en onze groep studenten) is er dol op. *Eet smakelijk!

  Lees meer over "Filipijnse loempia's"

Naar de top

#SolidagroKookt

Met steun van

Sluiten