Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Steun Burkina Faso

Escalerend geweld zorgt voor interne vluchtelingencrisis in Burkina Faso

Februari 2020

Een half miljoen mensen, op een bevolking van 20,5 miljoen, zijn op de vlucht. Ze proberen voedsel, water en onderdak te vinden bij familieleden en in vluchtelingenkampen in veiligere streken.

Sinds enkele maanden zorgen de toenemende geweldpleging door terroristische groeperingen voor een interne vluchtelingenstroom in Burkina Faso. Klimaat en geweld veroorzaken een ware exodus op het platteland, aldus het gelijknamige Mo*artikel van 8 november 2019.

Steun nu de mensen in nood!

Ollivier Girard/CIFOR (CC BY-NC-ND 2.0)

Maanden honger?

De periode waar de voedselhulp nodig is, loopt van maart tot in juni 2020 (droog seizoen), een periode waarin de noden zullen verhogen naar het einde toe omdat de lokale voedselstocks dalen en de prijzen zullen stijgen. In totaal vangen onze Burkinese partners (APEDR en ASK) ondertussen in totaal al 669 vluchtelingen op in 4 dorpen

Een bedrag van €1000 laat toe om zo’n 4 ton aan granen te kopen. Wat dan weer goed is om 50 personen voor 6 maanden van voeding te kunnen voorzien.

Foto partner APEDR (archiefbeeld 2018) Archiefbeeld: partner APEDR (2018)

Voedselhulp

Solidagro wenst haar Burkinese partners te steunen in deze situatie, door het verzamelen van fondsen, bestemd voor voedselhulp aan de families die vluchtelingen opvangen.

Daarom zijn we op zoek naar nog minstens €7.000 om de noodzakelijke voedselhulp aan te kopen en naar de interventiezones van onze partners te vervoeren.

In een eerdere oproep in december 2019 werd al €6.000 ingezameld bij steden en gemeenten. Ter plaatse zullen onze partners de verdeling van dit voedsel organiseren in functie van het aantal vluchtelingen die in elke familie of vluchtelingenkamp opgevangen wordt.

Steun ook!

Solidagro hoopt nu ook uw steun te ontvangen. Alle hulp kan gestort worden met de vermelding “noodhulp Burkina Faso 2020“ op het rekeningnummer van Solidagro – BE19 0012 1876 7412.

>> Doneer

Lees meer

Met steun van

Sluiten