Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Maak kennis met ons bestuur

 • Lieven Bauwens

  Lieven Bauwens

  Al jaren ben ik actief in ontwikkelingssamenwerking en gezondheidszorg/handicap. Aangezien de handicaps waar ik mee bezig ben voedingsgerelateerd zijn (tekort aan micronutriënten), kwam ik vrij snel bij de oorsprong van onze voeding uit. Los van de veroorzaakte verborgen honger, is er ook de impact dat landbouw heeft op onze omgeving. Dit is zo in het Zuiden, maar evenzeer in Vlaanderen. Solidagro vervult daar een unieke rol in, waar ik hoop een steentje aan te kunnen bijdragen via de gezamenlijke projecten van Solidagro en Pomona, het boslandbouwbedrijf waar ik actief in ben. Ik woon in Sint-Niklaas met mijn drie dochters, de sterke verankering van deze ngo in onze stad is ook bijzonder.
 • Els Cant

  Els Cant

  Solidagro is een ngo die vertrekt vanuit de basis, waarbij de mensen centraal staan, zowel bij de werking in België als bij de internationale werking. Zij streven naar een duurzame samenleving op alle vlakken, een missie waarvoor ik me graag wil engageren. Dit ligt in het verlengde van mijn vroegere inzet voor Dwagulu Dekkente en in de lijn van de waarden die ik persoonlijk en professioneel nastreef.
 • Philip De Klerck

  Philip De Klerck

  Ik ben bestuurder van Solidagro omdat het in het verlengde ligt van mijn engagement gedurende jaren bij 11.11.11. en later bij Dwagulu Dekkente. Voornamelijk door kennis te maken met de activiteiten in het Zuiden ben ik dichter naar Solidagro toegegroeid. Ontmoetingen met gepassioneerde trekkers die oog hebben voor de basis geven me nog een fikse duw. De steeds vooruitstrevende visie spreekt me aan. Nu is het zoeken naar de rol van ngo's in de toekomst. Welke samenwerkingsverbanden wereldwijd gaan het verschil maken? Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan deze boeiende organisatie.
 • Leo Foubert

  Leo Foubert

  Mijn engagement in de wereldwinkelwerking in Sint-Niklaas en ook een tijdje als lid van de partnercommissie van Oxfam Wereldwinkels liet en laat me kennismaken met boerenorganisaties overal ter wereld. Ik leerde de OWW-partners kennen die in coöperatieven een menswaardig bestaan trachten uit te bouwen, maar botsen op een economisch systeem dat hen weinig of geen kansen geeft… en dat raakte me. Een postgraduaat ‘Verpleegkunde en andere culturen’ bracht me gedurende zes weken stage in contact met boerenorganisaties en mensenrechtenorganisaties in de Filippijnen. Nadat mijn beide dochters een inleefreis met Dwagulu Dekkente meemaakten, ben ik me ook bij deze organisatie gaan engageren. Ik begeleidde zelf verschillende inleefreizen met Dwagulu Dekkente en ook één met Broederlijk Delen. Via deze reizen kon ik het leven van de boeren van dichtbij zien, voelen, ervaren… Gedurende al deze jaren raakte ik meer en meer geboeid in de werking van Solidagro. Het streven naar een rechtvaardige en ecologische wereld, waar iedereen recht op gezond voedsel heeft vandaag en morgen, zijn idealen die ik voluit mee wil ondersteunen.
 • Steven Meeus

  Steven Meeus

  Het werk, de visie, de mensen: Solidagro geeft me de kans mee te werken aan een gezonde planeet en een warme samenleving waar ik mijn kinderen en kleinkinderen graag in zie opgroeien.
 • Bart Meylemans

  Bart Meylemans

  Al sinds 2003 ben ik betrokken bij Solidagro, toen nog Bevrijde Wereld. Ik was al lang bezig met ontwikkelingssamenwerking, ik werkte ook 4 jaar in Sri Lanka. Wat me bij Solidagro altijd is blijven motiveren is dat er vanuit een oprechte motivatie wordt gezocht naar duurzame veranderingen, zowel in levensomstandigheden van mensen als van de systemen errond. Niet teveel meegaan in de hype van de dag, maar vertrekken vanuit de realiteit ter plaatse. Zoveel mogelijk vanuit de mensen laten komen, hen zelf de veranderingen mee laten aandrijven en vorm geven, zodat het duurzame veranderingen worden. Het werken met gemeenschappen zorgt altijd voor heel wat extra dynamieken die ontstaan. Ik heb met eigen ogen kunnen zien dat de programma-aanpak en het langdurig engagement ter plaatse effectief werken, de levensomstandigheden van mensen verbeteren, en dat blijft me motiveren om me vrijwillig in te zetten bij Solidagro.
 • Marc Peeters

  Marc Peeters

  Solidagro is 57 jaar actief. Ik heb daarvan 36 jaar persoonlijk mogen meemaken. Een organisatie die zich telkens opnieuw heruitvindt en toch continuïteit kent. Ik vind het een eer een dergelijke organisatie mee te mogen besturen. Soms wordt de sector weggezet als ‘druppel op een hete plaat’ of ‘irrelevant’. Het verhaal van Solidagro toont dat je met concrete acties het verschil kan maken voor mensen in het Zuiden en het Noorden. Een permanente zoektocht, een spannend avontuur. Prachtig om daar als vrijwilliger-bestuurder deel van de mogen uitmaken.
 • Paul Verbeke

  Paul Verbeke

  Voorzitter Bestuur Solidagro - Voedselsoevereiniteit is een thema dat mij reeds van jongere leeftijd aanspreekt. Het heeft mijn studiekeuze en de richting van mijn verdere loopbaan bepaald. Mijn ervaring heeft me ondertussen geleerd dat een agro-ecologische benadering een model is dat zeer sterk kan bijdragen tot meer globale voedselzekerheid. Ik zet mij hier dan ook graag voor in om dit model te ondersteunen en te promoten.

Naar de top

Met steun van

Sluiten