Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Onze missie

Solidagro draagt bij aan de wereldwijde beweging naar een ander, duurzamer voedselsysteem. We ondersteunen boeren en burgers om over te stappen naar agro-ecologie en om op te komen voor hun rechten.

In de keten van productie tot consumptie overtuigen we in BelgiëBoliviaBurkina Fasode FilipijnenMali, Palestina en Senegal organisaties en individuen om over te schakelen op ecologische landbouw en haar producten. Zo werken we aan een voedselsysteem dat milieuvriendelijk is en de (sociale) rechten van boeren en boerinnen respecteert.

Samen met tal van lokale partners in de partnerlanden (voorgesteld op de landenpagina's) versterken we bewegingen die opkomen voor agro-ecologie en pleiten bij overheden om een wettelijk kader te scheppen en effectief beleid te voeren dat agro-ecologie bevordert.

Tot slot werken we aan de afbouw van de machtsconcentratie in het mondiale, industriële voedselsysteem, en pleiten voor meer voedselsoevereiniteit voor landen en volkeren en meer klimaatrechtvaardigheid.

De rechtenbenadering

Solidagro werkt niet vóór de bevolking van haar partnerlanden, maar samen met hen. Enkel zo is een duurzame, structurele verandering mogelijk. We vertrekken daarvoor niet van de noden van de bevolking, maar van hun rechten. Zij zijn geen slachtoffers, maar rechthebbenden. We hanteren de rechtenbenadering. 

Centraal in de rechtenbenadering is de actieve rol van de rechthebbenden – vrouwen, mannen, arbeiders, boeren, kinderen en jongeren – tegenover de plichtsdragers: zij die de verantwoordelijkheid hebben om de rechten te verwezenlijken, promoten en beschermen. Dat zijn vooral, maar niet uitsluitend, de overheid en beleidsmakers.

Met steun van

Sluiten