Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Agro-ecologie

Wat is agro-ecologie?

Biologisch, organisch, herstellende landbouw, permacultuur... Dat we het samen beter willen doen is duidelijk, maar soms is het moeilijk uit al die begrippen wijs te raken. Agro-ecologie gaat breder dan voorgaande termen en betrekt ook politieke, socio-culturele en economische facetten. 

Iedere organisatie vult agro-ecologie net weer dat beetje anders in. Er is dan ook geen universele definitie. Het is eerder een set richtingwijzers op weg naar een klimaatbestendig en eerlijk voedselsysteem. Voor Solidagro is agro-ecologie de beweging, praktijk en wetenschap van hoe landbouw en milieu elkaar kunnen versterken op een duurzame manier. Volgens agro-ecologie moeten daarnaast landbouwers autonoom keuzes kunnen maken en een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk.

(Klik op de afbeelding om uit te vergroten)

CIDSE_AE_Infographic_NL

© CIDSE met de medewerking van Broederlijk Delen

Doe mee als burger: agro-ecologie in het dagelijkse leven

Kies je al voor seizoensgroenten? Koop je soms op de markt van de lokale boer of boerin? Dan doe je al aan agro-ecologie! Makkelijker dan je denkt!

Voor al wie meer in verbinding wil staan met het eten op zijn of haar bord en met de boer en boerin die ervoor gezorgd hebben, zijn er tal van mogelijkheden om te kiezen voor meer agro-ecologie rn minder agro-industrie.

Door een deel tips op te lijsten willen we niet de verantwoordelijkheid voor de agro-ecologische transitie bij de burger leggen, maar op een positieve manier tonen wat mogelijk is. Voor grote veranderingen kijken we naar de politiek en doen we aan beleidswerk.

Agro-ecologie, dat doe je zo!

Naar de top

Met steun van

Sluiten