Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Vrijwilliger worden?

Alles staat of valt met goesting én het is gezond!

Agro-ecologie hoger op de maatschappelijke en politieke agenda brengen is Solidagro’s hoofddoel in België.

Vrijwilligers en sympathisanten die zich hierachter scharen zijn dé sleutel tot succes. “Alles staat of valt met goesting!”, zegt Koen Vermeulen van Vrijwilligerswerk werkt. Hij heeft gelijk, want met goesting kun je bergen verzetten en op de weg naar agro-ecologie staan nog veel bergen.

Weet je wie nog gelijk heeft? De onderzoekers van de Universiteit Gent die in 2017 aantoonden dat vrijwilligers gezonder zijn. Het is wetenschappelijk bewezen, dus grijp je kans én doe het bij ons!

Vrijwilliger worden bij Solidagro?

Het is dankzij een uitgebreide en diverse ploeg aan enthousiaste vrijwilligers dat Solidagro zich voor de volle honderd procent kan inzetten voor boerenfamilies in het Zuiden. Samen met jou gaan we op zoek naar geschikte activiteiten die bij jouw talenten, vaardigheden en vrijetijdsbesteding past.

Word vrijwilliger

Hieronder alvast een overzicht van taken die vrijwilligers bij ons kunnen opnemen.

Medewerker taal

Solidagro organiseert regelmatig infosessies, debatten, seminaries en tal van andere activiteiten met buitenlandse gasten, dan zijn we steeds op zoek naar tolken. We zijn tevens een internationaal actieve organisatie en hebben het hele jaar door vertaalopdrachten op stapel. 

Specifieke taken en voorwaarden vertaalvrijwilliger

Huisbewaarder

De huisbewaarder zorgt voor het sleutelbeheer van het gebouw, het toezicht van gebruikte ruimtes, kleine herstellingen en afwerking van het gebouw van Solidagro. 

Specifieke taken en voorwaarden huisbewaarder

Naar de top

Resy, onze tolk, samen met onze Filipijnse partners (2017)

Medewerker communicatie

Heb je een vlotte pen? Geef je graag objectief verslag? Hou je ervan om ook eens een ongezouten opiniestuk te schrijven? Ben jij student, amateur of professional in de wereld van de fotografie of film? Kennen de sociale media (Facebook, website, ...) geen geheimen meer voor jou? Wil je deze vaardigheden bijschaven in het kader van je opleiding of persoonlijke interesse?

Bij ons kan je concreet aan de slag: verslag geven in woord en/of beeld van activiteiten en evenementen, artikels of opiniestuk schrijven over een thema gelinkt aan agro-ecologie, onze Facebook pagina boosten met interessante informatie, ...

Naar de top

Lorenzo, onze cameraman, in actie (2017)

Medewerker evenementen

Solidagro neemt regelmatig deel aan allerlei evenementen of zet er zelf op touw. Dat gaat van infostands, kerstmarkten, een bekerstand op Villa Pace tot heuse debatavonden. Daarbij kunnen we heel wat helpende handen gebruiken zowel organisatorisch als logistiek.

Naar de top

Medewerker educatie

Ben je helemaal thuis in de wereld van duurzame leefgewoontes en/of agro-ecologie? Wil je graag je kennis delen met anderen? Solidagro werkt samen met scholen om leerlingen rond deze onderwerpen te vormen. Daarnaast werken we aan themateksten rond deze onderwerpen.

Naar de top

Aaron, top vrijwilliger (!), proeft de gemaakte hapjes tijdens een kookworkshop (2017)

Medewerker administratie

Net als andere organisaties heeft Solidagro een heleboel papierwerk. Loonadministratie, rapportering, opvolging van budgetten, facturen betalen… Heb je minimum 5 jaar ervaring met boekhouden en kan je vlot met een computer overweg (Excel)? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken! Assistentie opvolgen algemene rekeningen, assistentie financiële opvolging (opvolging begroting, afsluiting, rapportering), …

Naar de top

Heb je andere ideeën?

Ben je een 'manusje van alles' of wil je graag breed bijleren in een maatschappelijk, relevante context helemaal op maat van onze wederzijdse verwachtingen? Laat van je horen en tot snel!

Naar de top

Wat biedt Solidagro jou?

  • Introductie, vorming, opleiding en omkadering
  • Vrijwilligersvergoeding en/of vergoeding verplaatsingskosten met het openbaar vervoer.
  • Ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens uitvoeren vrijwilligerswerk
  • De gelegenheid om bij te leren.
  • Een tof team om mee samen te werken!
  • Mogelijkheid om je competenties te ontplooien

    Naar de top

Word vrijwilliger

Contact

Wenst u meer info of wil u graag een gesprek?

Neem contact op met Jeroen via jeroen.boshart@solidagro.be of 03 777 20 15

Met steun van

Sluiten