Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Solidagro en Filipijnse partners promoten agro-ecologie

Solidagro en Filipijnse partners promoten agro-ecologie

11 december 2019 door Solidagro vzw

Om het publieke bewustzijn en begrip van agro-ecologie te vergroten hielden Solidagro en haar Filipijnse partners zondag 1 december een agro-ecologiebeurs. Het evenement wou ook de oproepen versterken om lokale producenten te ondersteunen, ecosystemen te beschermen en duurzame voedselsystemen te bereiken.

Deelnemers aan dit evenement waren partners van Solidagro en Viva Salud, verschillende groepen en individuen die voorstander zijn van voedselzekerheid en agro-ecologie alsook boerengroepen en andere organisatie die behoren tot de progressieve sociale beweging in de Filipijnen.

Ook Eufemia Cullamat was aanwezig! : © Christophe Smets / La Boîte à Images (Wie is Eufemia?)

De beurs bood een platform voor kleine boeren en ambachtslieden om hun biologische, milieuvrije producten te presenteren tegen een eerlijke prijs. Het werd een plek voor kennisuitwisseling tussen producenten en consumenten, en producenten onderling. Enkele van de onderwerpen waren: “Hoe vergroten we het bewustzijn over agro-ecologie? Welke kennis bestaat er over gezondheid en voeding? En hoe beheren we bioafval?”

(c) Mr. Lito Ocampo

Het concept van agro-ecologie is relatief nieuw in de Filipijnen, maar tot op een zekere hoogte beoefenen veel kleien boeren en inheemse volkeren al lang agro-ecologie op hun eigen manier. De boerenbeweging in het land heeft ook agro-ecologie opgenomen in hun campagnes voor voedselsoevereiniteit.

(c) Mr. Lito Ocampo

In de Filipijnen behoren conventionele landbouwmethoden tot de belangrijkste oorzaken van een ecologische crisis, om nog maar te zwijgen over de toenemende ongelijkheid, aangezien de meerderheid van de boeren hier landloos en arm blijven. Daarom vragen progressieve groepen, met de groeiende dreiging van klimaatcrisis, om een verschuiving van landbouwbeleid en – praktijken: omarm agro-ecologie en bevorder voedselzekerheid.

Nog enkele sfeerfoto's (klik op de foto's om ze vergroot te bekijken):

(c) Mr. Lito Ocampo (c) Mr. Lito Ocampo  (c) Mr. Lito Ocampo    © Christophe Smets / La Boîte à Images © Christophe Smets / La Boîte à Images © Christophe Smets / La Boîte à Images (c) Mr. Lito Ocampo © Christophe Smets / La Boîte à Images © Christophe Smets / La Boîte à Images © Christophe Smets / La Boîte à Images © Christophe Smets / La Boîte à Images © Christophe Smets / La Boîte à Images

Auteur: landenkantoor Solidagro Filipijnen

Foto's: Mr. Lito Ocampo, Christophe Smets en landenkantoor Solidagro Filipijnen

Labels:

Sluiten