Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Agro-ecologie in Burkina Faso (video)

Agro-ecologie in Burkina Faso (video)

3 februari 2022 door Solidagro vzw

Sinds 2017 werkt Solidagro samen met Association pour la Protection de l’Environnement et le Développement Rural (APEDR) in de streek rond het dorp Yako in het noorden van Burkina Faso. 

Positieve resultaten

APEDR begeleidt boer.inn.enngroepen om op basis van agro-ecologische principes te produceren in hun gemeenschappelijke groentetuinen. Het hele jaar rond, zowel tijdens het droog seizoen als tijdens het regenseizoen, worden er groenten geteeld. Dat geeft tot drie oogsten per jaar op eenzelfde oppervlakte. De productie tijdens het regenseizoen is een innovatie en het resultaat ervan stelt de vrouwen vrij van werk op de velden van de mannen in dat seizoen. Hun mannen worden overtuigd door de feiten: een regelmatig inkomen en diverse maaltijden op tafel. Een stevige organisatie in de vrouwengroepen en een groeiend zelfvertrouwen liggen aan de basis van de positieve resultaten.

Steun Colette

Vind jij ook dat voedselzekerheid een recht is voor iedereen? Hoort agro-ecologie hoog op de politieke agenda? Door Solidagro financieel te steunen help je dat te verwezelijken.

Structureel steunen: Je kan jouw gift spreiden met een doorlopende opdracht. Vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag.

Eenmalig steunen: Ook een eenmalige gift van 40 euro biedt steun aan onze projecten en zorgt voor een fiscaal voordeel.

Labels:

Sluiten