Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: inspiratiedag 'De toekomst van ons voedsel'In beeld: inspiratiedag 'De toekomst van ons voedsel'

7 maart 2023 door Solidagro vzw

De toekomst van ons voedsel

Temperaturen, prijzen en hongersnood nemen toe. Boeren en boerinnen komen op straat. De politiek staat onder druk. Hoe moet het verder met ons voedsel in de toekomst? Om die vraag te beantwoorden, zijn een stel knappe koppen nodig. Onder de zachte begeleiding van doeners en denkers uit de landbouwsector, gingen op 21 februari een honderdtal Gentse studenten biotechnologie en -ingenieurswetenschappen aan de slag. Ze volgden workshops rond het onderwerp en stelden hun ideeën voor. Klik hier om alle foto's van die dag te bekijken. Met dank aan Dierenartsen zonder Grenzen en topfotograaf © Fien Boone. 

In samenwerking met het Vlaamse netwerk voor agro-ecologie, Voedsel Anders, waarvan Solidagro deel uitmaakt, bereikten we een nieuw publiek voor wie we geloven dat agro-ecologie in het heden en de toekomst erg belangrijk wordt. We willen HoGent en Universiteit Gent dan ook hartelijk bedanken om ons terug voor en op de schoolbanken te verwelkomen. Ook Dierenartsen zonder Grenzen, een ander lid van de beweging dat zich verdiept in pastoralisme, maakte deze dag mee mogelijk. 

Ten laatste bedanken we van harte volgende sprekers: Lien Vrijders (Grassroots), Kurt Sannen (Het Bolhuis), Petra Tas (De Landgenoten), Laura Eschauzier en Bengt Hendrickx (Groentegem), Jonas Claeys (Inagro), Louis Tessier (UGent), Nils Mouton (De Zwaluw), Stefaan De Raeve (La vie est belle), Bart Van Droogenbroeck en Maarten Crivits (ILVO), Laurence Claerhout (Linked.Farm), Pierre La Violette (5C), Jelle Goossens (Rikolto), Kurt Rouckhout (Lousbergmarkt), Koen Weynants (Commonslab), Raf Verbeke (Recht op recht) en Tom Kockx (Landwijzer).

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van ons voedselDe toekomst van ons voedsel

Klik hier voor meer foto's. Gelieve bij overname steeds de fotograaf © Fien Boone te vermelden!

Labels:

Sluiten