Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Palestina roept op tot wereldwijde actie op 25 juniPalestina roept op tot wereldwijde actie op 25 juni

19 jun. 2024 door Solidagro

Bron: CC BY-SA 2.0 / Can Pac Swire / Flickr

Onze partner Bisan Center for Research & Development roept samen met de Palestijnse maatschappelijke organisaties en vakbonden op om op 25 juni een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza te eisen. De voortdurende genocidecampagne van Israël heeft enorm veel leed en verwoesting aangericht. "Het is tijd dat de wereld zich solidair verenigt om een einde te maken aan deze humanitaire crisis", klinkt het bij Bisan. Solidagro ondersteunt de actie. Onderstaand de vertaalde oproep van Bisan. 

We roepen werknemers, studenten en professionals van alle rangen en standen op om hun werkplekken en scholen om 12 uur 's middags plaatselijke tijd te verlaten. Deze collectieve pauze zal een krachtig signaal afgeven dat de wereldgemeenschap niet door kan gaan met haar dagelijkse routine terwijl Gaza in brand staat.

In steden en dorpen over de hele wereld roepen we op tot vreedzame demonstraties, waken en activiteiten om het bewustzijn te vergroten en actie te eisen. Hier zijn enkele manieren waarop je kunt deelnemen:

  • Doe mee of organiseer een demonstratie: zoek een plaatselijke demonstratie of organiseer er een in je eigen gemeenschap. Houd borden vast, zing slogans en laat je stem horen.
  • Houd een wake: kom samen met kaarsen en borden om de verloren levens te eren en solidair te zijn met Gaza.
  • Vertel het door: gebruik sociale media om informatie te delen over de crisis en de wereldwijde actiedag. Gebruik hashtags als #CeasefireInGaza, #StandWithGaza en #GlobalDayOfAction.
  • Neem contact op met je leiders: bel, e-mail of schrijf naar je regeringsvertegenwoordigers en eis dat ze onmiddellijk actie ondernemen om een staakt-het-vuren in Gaza te steunen.
    Onze oproep aan de internationale gemeenschap

We roepen regeringen, internationale organisaties en maatschappelijke organisaties op om:

  • Een onmiddellijk staakt-het-vuren te eisen: zet alle betrokken partijen onder druk om het geweld te stoppen en onderhandelingen te starten voor een duurzame vrede.
  • Humanitaire hulp te verlenen: zorg voor een veilige en ongehinderde levering van humanitaire hulp aan mensen in nood in Gaza.
  • Een wapenembargo te eisen: stop met het leveren van wapens die gebruikt worden bij genocide.

Door samen te komen op deze wereldwijde actiedag kunnen we onze stem versterken en laten zien dat de wereld een einde aan het bloedvergieten eist. Onze solidariteit kan een verschil maken en samen kunnen we ons inzetten voor een toekomst waarin vrede en gerechtigheid zegevieren.

Sta achter Gaza. Kom nu in actie. 

Bron afbeelding boven: CC BY-SA 2.0 / Can Pac Swire / Flickr

Labels:

Met steun van

Sluiten