Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Voedseltop 2021

Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende ontwikkelingen rond de voedseltop en enkele nevenactiviteiten. Onze beleidsmedewerker Recht Op Voedsel, Fairouz Gazdallah, neemt je mee in dit complexe momentum, verzamelt alle input van onze Solidagro collega's wereldwijd en geeft genuanceerde bedenkingen bij dit gebeuren.
UN-voedseltop

Een wereldwijde conferentie over de transformatie van onze voedselsystemen is een initiatief, dat na jarenlang beleidswerk van voedselrechtbewegingen, noodzakelijk en prangend was. Een voedseltop die, zo lijkt, het hoofd wil bieden aan het gebrek aan duurzaamheid en veerkracht van onze voedselsystemen. De voedseltop van de Verenigde Naties (kortweg: VN-voedseltop of voedseltop) moet een politiek momentum worden, waarop alle actoren uit de maatschappij hun stem laten horen over de tekortkomingen van de huidige voedselsystemen en oplossingen naar voren schuiven die mens en planeet centraal stellen.

Op 23 en 24 september vond de VN-voedseltop plaats in New York. Herbekijk onze story hierover via hoogtepunten op Instagram!

30 en 31 augustus vond in de Filipijnen Salu-salo: National People's Food Systems Summit 2021 plaats. Een top georganiseerd door het Filipijnse maatschappelijk middenveld als antwoord op de VN-voedseltop.

Lees hier onze laatste nieuwe bijdrage: De voedseltop = een gemiste kans

Publicaties

world 1

Volgens recente rapporten van de FAO zijn wereldwijde honger en voedselonzekerheid onophoudelijk gestegen sinds 2014.[1] Ontbossing, aanhoudende conflicten, een ongekende biodiversiteitsverlies en marginalisering van het boerenbestaan hebben bijgedragen tot een mondiaal falend voedselsysteem.

world 2

Met steun van

Sluiten