Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Over Velt-markt ANDERS

Velt-markt ANDERS

Voedsel Anders en Velt doen het samen "anders". We kijken over muren, zoeken inspiratie uit Gent en de Filipijnen en reiken de hand naar ecologische initiatieven. Ga naar de Velt Markt Anders en neem ondermeer deel aan de Voedsel Anders debatten:

 • Voedsel Anders op het menu: ja, maar hoe?

  Steeds mensen werken aan een “Ander Voedsel”: we noemen dit agro-ecologie. Waar staan we vandaag en wat zijn de uitdagingen? Wat is nodig om iedereen, van beleid tot burgers, te overtuigen van de noodzaak van een ander voedselsysteem? En wie moet daarbij welke rol opnemen?

 • Debat: De zaak van de Grond – Hoe actie ondernemen als burger?

  Onze landbouwgrond staat onder druk. Wie zal er in de toekomst ons voedsel produceren? In deze interactieve workshop krijg je een beter beeld van de grondproblematiek en onderzoeken we aan de hand van concrete voorbeelden wat je als burger concreet kan doen.

 • Gesprek met Solidagro's Filipijnse gasten over hoe agro-ecologie autonomie kan bieden

  Hoe autonoom kan een Filipijnse inheemse gemeenschap nog leven in een sterk geliberaliseerd land? Zij zien hun agro-ecologische praktijken bedreigd door de komst van bedrijven die heel andere plannen hebben met hun grond en wat eronder zit. Hoe maken zij samen een vuist tegen zoveel onrecht? En wat is de rol van de overheid? Maak kennis met Maricres Paquera Pagaran van ALCADEV en Norma Luza Ampis van TRIFFPS:  zij vertellen ons uit eerste hand hoe zij hun strijd voor autonomie voeren. Tom Ysewijn van Oxfam Wereldwinkels leidt het gesprek in goede banen. #agroautonomynow!

 • Debat: Is er nog plaats voor vlees en zuivel op het menu van 2050?

  Tijdens deze workshop onderzoeken we enkele scenario's voor de ontwikkeling van de Belgische veeteelt in 2050 en de gevolgen daarvan.

 • Debat: Veilig, gezond én duurzaam voedsel: gaat dat lukken?

  Zoals we vandaag kijken naar voedselveiligheid dreigen we soms het bredere plaatje te verliezen: voedselwaarde, duurzaamheid, dierenwelzijn,… We gaan in gesprek rond drie voorbeelden.

Maar deze Velt Markt Anders is nog veel meer dan dat! Kom zaden ruilen, leer permacultuur kennen, of proef het terroir van Vlaanderen. Leer bij over samenwerking in de "commons" of over het belang van biologische bloembollen en over nog zoveel andere dingen. Ontdek, debatteer en zoek hoe jij mee het verschil kan maken!

Praktisch:

16 maart 2019 van 10 u tot 17 u
Toegangsprijs: € 5 per persoon

Route? 
KASK - Bijlokesite in Gent (Godshuizenlaan). Tramhalte Bijlokehof of op 15 minuten wandelen van het station Gent-Sint-Pieters

Benieuwd? Surf naar https://www.velt.be/veltmarkt voor alle informatie over de Velt-markt Anders!

Deel met anderen

Met steun van

Sluiten