Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Changemaker: Lucie

Changemaker Eufemia

Lucie blijft streven naar verandering

Vorig jaar leerden we de enthousiaste Lucie kennen. Voor het tweede jaar op rij schuiven we haar naar voren als inspiratievolle changemaker!

“Mijn ajuinen zien er beter uit. En mijn tomaten, aardappelen en sla ook!” Een stralende Lucie vertelt enthousiast: “Agro-ecologische principes toepassen is goed en gezond voor mijn kinderen, mijn familie, mezelf en mijn omgeving!

Met bovenstaande quote en stralende glimlach leerden we Lucie Diatta vorig jaar kennen. Een jaar later zien we nog steeds haar altijddurende energie. Ze streeft naar verandering, verbetering: voor haar gezin, haar dorp, haar land.

"We hebben heel wat problemen gehad om, met wat we in onze groentetuin hebben gekweekt, te verkopen. Door Covid-19 hebben de verkopers voor een zeer lage prijs bij ons aangekocht. En jammer genoeg hebben wij dit moeten toelaten om een inkomen te hebben." (Lucie)

"Ze zet zich in voor de ontwikkeling van activiteiten die in het dorp georganiseerd worden. Ze draagt zorg van ons gezin, ook van de vrouwen in het dorp, de planten in onze groententuin, ... Ze organiseert het allemaal heel goed!" (Théophil, echtgenoot van Lucie)

 

Changemaker 2019: Lucie

Naar de top

Steun de changemakers wereldwijd!

Lees er alles over op 11.be/verhalen

Campagne_2020_logo-changemakers-met-kleuren.png

Met steun van

Sluiten