Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Picknick Plein Public Sint-Niklaas 2018

Picknick Plein Public Sint-Niklaas 2018

3 mei 2018 door Solidagro

Solidagro vraagt aandacht voor duurzame voeding, ook in België!

Samen met Broederlijk Delen, Welzijnszorg, Oxfam-Wereldwinkels en Stad Sint-Niklaas organiseerden we op vrijdag 27 april "Picknick Plein Public" in het Romain De Vidtspark. 

Bekijk de foto's hier!

Om duurzame voeding in de kijker te plaatsen, organiseerden we een grootse picknick in het stadspark. Alle secundaire scholen van Sint-Niklaas waren uitgenodigd om mee te komen smullen van onze duurzaam samengestelde pakketten twv €5 of gewoon de sfeer te komen opsnuiven en een kijkje te nemen in onze infohoeken. Ook individuele bezoekers waren welkom!

Met een knotsgekke kwinkslag zorgde Compagnie Amai voor de nodige aandacht die onze voedingsgewoontes eigenlijk verdienen: een professor wees de leerlingen op het onnodig gebruik van plastic, een bomma'tje bleef overtuigd dat 'alles in haar tijd veel beter was', en de ober probeerde de algemene orde te bewaren. De deelnemers werden in onze infostanden uitgedaagd om na te denken over seizoensgroentenduurzaamheid op school, eerlijke handel enzovoort. Met een volle stempelkaart maakten ze kans op een gratis taart! In de fotohoek rond de SDG's (duurzame ontwikkelingsdoelingen)  werden de mooiste kiekjes genomen.

Foto van organisatoren: Solidagro, Oxfam-Wereldwinkels, Broederlijk Delen, Welzijnszorg en Stad Sint-Niklaas bij een fiere burgermeester Lieven Dehandschutter en schepen voor jeugd, duurzaamheid en natuur Wout De Meester.

Met meer dan 750 aanwezigen, 300 bestelde picknickpakketten en zonnig weer in het park, was dit alvast een zeer geslaagde eerste editie! Tot volgend jaar?

  • Interesse om mee te werken aan deze picknick of andere activiteiten van Solidagro? Word vrijwilliger!
  • Interesse om samen te werken met Solidagro? Wij komen graag bij jullie school langs en werken volledig op maat. Klik hier voor meer info of mail naar info@solidagro.be!

Labels:

Sluiten