Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Nieuwjaarsreceptie 2019

Nieuwjaarsreceptie 2019

5 februari 2019 door Solidagro

Vrijdag 23 januari ging onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie door. Voor het tweede jaar op rij werd deze georganiseerd samen met onze medebewoners van de Mercatorstraat 81.

Jonas De Cauwer, voorzitter van Dwagulu Dekkente en ‘Schizoïet’, bleek de perfecte gastheer. Hij verwelkomde iedereen hartelijk, en nodigde Niels Nijs en Elise Burm als woordvoerders van Teater De Schizo’s uit op het podium. Na vorig jaar verwend te zijn geweest, bevestigden deze ‘Poetry Pigeons’ wederom waarom zij op een podium thuishoren. Elise gaf ons gezwind 5 redenen om te drinken:

Wij hebben, zoals ik het zie, vijf redenen om te drinken:

Een vriend, of dorst, of die zien aankomen, klinken.

Of een andere motivatie.

Fernando Pessoa uit ‘het boek der rusteloosheid’

Niels vulde aan met de woorden van voormalig Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert:

Ik ben iemand die mogelijk is. Zij zegt dat

Ik dat al eens gezegd heb en ik voel mij

Betrapt als een kauwgom in een winkelstraat.

Maud Vanhauwaert uit de bundel ‘wij zijn evenwijdig’

We werden er even stil van, slikten even diep en klonken toen maar op het nieuwe jaar.

Jonas - voorzitter Dwagulu Dekkente - aan het woord Niels en Elise - Teater De Schizo's - aan het woord! Bart - voorzitter Solidagro - aan het woord

Na dit knappe duo vroeg Jonas Solidagro’s voorzitter Bart Meylemans op het podium. Dat Bart een man van vele woorden is, staat nu wel vast. Ik kan ze niet allemaal herhalen maar haal toch graag enkele kernbegrippen naar boven, geheel volgend op bovenstaande vormen: in een gedicht.

Wereldverbeteraar

Het Is interessant, maar dan interessant als in ‘boeiend maar niet gemakkelijk, noch vanzelfsprekend’.

Youth for Climate, wat bewonder ik jou! Libië, hoe ben jij zover kunnen komen? Media, wat is er met jou aan de hand? Gutmensch? Immigrant? Zo negatief? Vreemd en beangstigend aan de ene kant versus hoop en jeugd aan de andere.

Wat is nu echt voorpagina nieuws?

Van Picknick Plein Public tot water in Bolivia en vaccinatie tegen kippenpest mét de overheid in Senegal: ‘t zijn misschien maar kleine zaken, ze brengen verandering. De Raad van Bestuur van Solidagro is vernieuwd, heeft een nieuwe dynamiek. En dit volle huis hier en nu is zo plezant!

We nemen initiatieven, we zorgen voor verandering, we zijn met veel! 

De wereld echt verbeteren!

Na deze inspiratievolle woorden van Bart, sprong Tim – onze directeur – prompt op het podium om de heer Eddy Couckuyt, voormalig gedeputeerde ontwikkelingssamenwerking van de Provincie Oost-Vlaanderen, te bedanken. Eddy Couckuyt beantwoordde de toespraak door het belang van internationale samenwerking te benadrukken en met felicitaities voor de overtuigende resultaten die we de afgelopen jaren samen hebben kunnen realiseren in de Filipijnse Cordillera en Oost-Vlaanderen. 

Tim - directeur Solidagro - aan het woord. Eddy Couckuyt aan het woord! Fijne mensen :)

Afsluitend werden alle aanwezigen opgeroepen om zondag 27 januari mee te lopen in de Rise for the Climate in Brussel. Eindigen deden we zoals op elke nieuwjaarsreceptie met, na het heffen van één of meerdere glazen, het licht uit te doen.

Bedankt aan iedereen die er bij was! Tot volgend jaar?!

Copyright foto's: Patrick Burm

Naar de top

Labels:

Met steun van

Sluiten