Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: Evita, onze nieuwe scholenwerker

In beeld: Evita, onze nieuwe scholenwerker

30 augustus 2019 door Solidagro

Welkom aan Evita! Sinds mei onze nieuwe collega die zich helemaal zal inzetten voor de Sint-Niklase secundaire scholen. Een kennismaking...

  • Waar kom je vandaan? 

Gent, een flinke scheut Eeklo en een klein snuifje Ertvelde

  • Wat vind je belangrijk?

Betrokkenheid bij wat je doet. Positieve keuzes maken met het besef van je impact op anderen. Met enige kritische zin naar de dingen kijken. De niet zo spectaculaire maar heel erg deugddoende dingetjes tussendoor appreciëren.

  • Waar word je blij van?

Een dagje uit met wandelen, babbelen en picknicken in het gras, de eerste aardbeien na een lange winter, het koekje naast de koffie, een zin die klopt, ...

  • Waar kijk je naar uit?

De St-Niklase scholen leren kennen, elk met hun eigen verhaal en vooral ook de mensen die dat verhaal aan het maken zijn.

  • Wat wil je nog kwijt?

Leerlingen, leerkrachten, de poetsploeg, de directie brengen heel wat tijd op school door. Er wordt dan ook heel wat afgegeten en gedronken binnen de muren van de school. Door beslissingen op school, kan je iedereen stimuleren om voor meer gezonde, duurzame, eerlijke of afvalarme voeding te kiezen. Bovendien kan je in heel wat vakken voeding aan bod laten komen binnen de leerplannen en eindtermen. Je kan dus ook met je leerlingen op ontdekking gaan waarom het een goed idee is om die keuzes te maken. 

Solidagro wil de secundaire scholen ondersteunen om effectief aan de slag te gaan rond duurzame voeding. Wil je het schoolbeleid rond voeding aanpassen, ben je op zoek naar educatieve tips of ga je voor donderdag veggiedag in de schoolrefter? Je kan vanaf nu bij mij terecht om jullie hierbij te begeleiden – gratis en voor niets! Mail naar evita.dhaenens@solidagro.be!

Labels:

Met steun van

Sluiten