Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Bezoek aan Het Voedselbos te Nokere

Bezoek aan Het Voedselbos te Nokere

23 oktober 2020 door Solidagro

In samenwerking met Pomona organiseert Solidagro een inspiratietraject rond voedselbossen. Op 15 en 17 oktober stonden er bezoeken aan het Voedselbos op de agenda.

In kleine groepen werd een bezoek gebracht aan het Voedselbos te Nokere. Bezieler Bert Dhondt nam ons mee naar een stukje paradijs op aarde. We keken, ruikten, proefden, voelden ... dat het goed was! Enkele impressies uit de groep: 

Ik wil hier eerst en vooral de mensen bedanken voor dit mooie bezoek aan het voedselbos. Zelf ben ik sinds 1976 via Solidagro aan het werken met boeren en herstellen van het ecosysteem. Daarna vanaf 2002 een achttal jaren aan de opbouw van voedselteams in Oost en West-Vlaanderen. Het voedselbos hier is belangrijk en heeft een pilootfunctie om mensen te inspireren terug te keren naar het bos zoals het vroeger was. Zelf was ik niet zolang geleden in Congo waar meer dan 65 miljoen mensen in pure armoede leven maar ze beschikken allemaal over ongeveer 1000 m² grond waar dergelijke initiatieven zoals voedselbos en herstel van de bodemvegetatie broodnodig zijn. De kennis hier aanwezig kan daar een grote rol in spelen. Anderzijds heb ik ook mooie projecten gezien van eco herstel in Bolivia waar we veel kunnen van leren. Solidagro is de organisatie bij uitstek om daar samen met Pomona een rol in te spelen. Trek deze aanpak die we hier zien open naar een wereldniveau: we hebben mekaar nodig, sla de handen in elkaar. (Pat De Buck)

Veel dank aan Bert voor de inspiratievolle bezoeken! 

Veel dank aan de fotografen: Ann, Debby, Jeroen, Nele, Marc en Tine!

Naar de top

Labels:

Met steun van

Sluiten