Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: Lien, welkom terug



In beeld: Lien, welkom terug

25 jan. 2021 door Solidagro

We verwelkomen oude bekende, Lien, terug bij team Solidagro!

  • Lien.jpgWaar kom je vandaan? 

Ik woon momenteel in het groene Sint-Gillis-Waas, waar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht. Na mijn studie Biologie aan de universiteit van Antwerpen kwam ik al snel in aanraking met internationale samenwerking. Ik werkte onder andere voor Enabel met Pygmeeën in Kameroen, volgde een extra opleiding ‘Cultuur en Internationale Samenwerking’, en werkte later voor Solidagro in Mali en Burkina Faso, en was ook een tijdje verantwoordelijk voor het educatieve luik van onze organisatie. Voor de komende periode zal ik meewerken aan de opmaak van onze programma’s in West-Afrika. Ik ben blij dat ik opnieuw deel uitmaak van het Solidagro team!

  • Wat vind je belangrijk?

Binnen de internationale samenwerking staan voor mij de ideeën en plannen van de boerenorganisaties voorop. Ik vind het belangrijk om gelijke rechten voor mannen en vrouwen voldoende aandacht te geven, en ervoor te zorgen dat wat we doen op een duurzame manier gebeurt. Ik vind het heel boeiend om het thema ‘agro-ecologische landbouw’ in de praktijk te brengen, en mee na te denken over milieuvriendelijke, waterbesparende of andere ecologische landbouwtechnieken die de voedselzekerheid kunnen verbeteren voor de vele gezinnen met wie Solidagro en haar partners samenwerkt.

  • Waar word je blij van?

Van heel eenvoudige dagelijkse dingen! Met de verrekijker vogels spotten in het weiland rechtover ons huis, lange boswandelingen, de verwondering van m’n 7-jarige dochter, goeie babbels, gedichten van Delphine Lecompte, toevallige ontmoetingen, een concert van Bart Peeters..

  • Waar heb je een hekel aan?

Ellenlange vergaderingen en brainstorm sessies met post-its!

  • Waar kijk je naar uit?

Momenteel kijk ik vooral uit naar het einde van de coronacrisis! In deze nieuwe job kijk ik uit naar een fijne samenwerking met de collega’s hier en in het buitenland, succesvolle activiteiten en mooie resultaten, en hoop ik inspirerende mensen te mogen leren kennen!

Labels:

Met steun van

Sluiten