Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

De Landbouwbrigades in actie!

De Landbouwbrigades in actie!

30 augustus 2021 door Solidagro

Eind juni werkten enkele enthousiastelingen mee op het tuinbouwbedrijf Kleibeek van Tine en Dirk. 

Kleibeek is een biogroente- en kleinfruitboerderij, waarbij Tine en Dirk zich richten zich op de directe verkoop via pakketten en hun oogst verkopen in hun winkel. Daarnaast kan je er zelf fruit en groenten komen plukken. 

     Winkel Kleibeek

De Landbouwbrigades organiseerden een meewerkdag, waarbij de helpende handen aan de slag gingen in de serre. Na een woordje uitleg over de werking van Kleibeek werd er samen gemaaid, geschoffeld, geoogst en geplant.  

Kleibeek-Lab-tine

“Ik ben recent verhuisd naar Sint-Niklaas en had interesse om een groentepakket te bestellen bij de Kleibeek. Door een dagje te gaan helpen op de boerderij heb ik Tine en Dirk leren kennen en hun werking van de boerderij. Zo heb ik ontdekt dat het een heel mooi bedrijf is dat met veel liefde wordt gerund. Ze hebben er zeker een nieuwe klant bij!” – Liselot

Liselot-Kleibeek

"We wonen in de buurt en rijden vaak voorbij de Kleibeek. Nu weten we ook iets meer over wat er achter de biowinkel schuilt. Het was een ideaal moment om zelf de handen eens uit de mouwen te steken en andere mensen te leren kennen." - Gerben en Marjon

Marjon-kleibeek-planten

Heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Van 17 tot 19 september kan je deelnemen aan het Brigadistenweekend. Tijdens dit weekend leer je alles over de wonderlijke wereld van de boerenlandbouw en agro-ecologie! Inschrijven kan hier.

Op zoek naar meer info over de Landbouwbrigades? Speur eens rond op de website en engageer je als brigadist!

Labels:

Sluiten