Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Wat. Een. Zomer (ed. 2021)



Wat. Een. Zomer (ed. 2021)

7 sep. 2021 door Solidagro

In 2020 organiseerden we voor een eerste maal 'Solidagro Beweegt (de wereld)'. En ook dit jaar gaven we de zomer meer 'beweging'. Beweging vooruit: naar meer verbondenheid en aandacht voor mondiale solidariteit.

Bewegen tot in Bolivia

Boliviaanse boerderij uit onze werkingsgebieden

Op 1 augustus startten 20 bewegers, oude én nieuwe gezichten, aan de tweede editie van Solidagro Beweegt (de wereld). Samen probeerden ze tijdens de maand augustus voldoende kilometers bij elkaar te bewegen om het einddoel te bereiken. Vorige editie werd er succesvol naar West-Afrika bewogen. Dit jaar waren onze partners in Bolivia aan de beurt. Een hele uitdaging!

De kilometerstand werd afgelopen maand onophoudelijk aangevuld met wandel, loop –en fietskilometers. Andere sporters genoten van waterpret en namen een duik in het zwembad of namen de kajak voor heel wat peddelplezier. We vergeten ook de deelnemers van onze wandel –en loopuitdaging tijdens de zomerbar van 1 augustus niet!. Al deze beweeginspanningen leidden afgelopen weekend tot het succesvol bereiken van ons ultieme einddoel.

De eindcijfers van Solidagro Beweegt (de wereld) editie 2021 spreken tot de verbeelding. Er werd bijna 11.000 kilometer verzameld! Goed voor een enkele reis naar Bolivia. Deze enorme afstand werd beloond met gulle giften door familie, vrienden, kennissen en sympathisanten. Deze steun was goed voor een bedrag van 4.128 euro. Dit bedrag gaat integraal naar onze lopende projecten. Wil je graag nog iemand sponsoren? Dit kan nog via https://www.solidagro.be/nl/solidagrobeweegt.

Ballonloop & Villa Pace

4128bedankt-solidagrobeweegtDe jaarlijkse ballonloop in Sint-Niklaas moest dit jaar het hoogtepunt van onze beweegcampagne worden. Omwille van de welbekende gezondheidscrisis besloot stad Sint-Niklaas echter dit jaar geen ballonloop te organiseren. Geen ballonloop dit jaar, maar wel een zonnige editie van Villa Pace. Tijdens het weekend van 3, 4 en 5 september was Solidagro opnieuw talrijk aanwezig. Onze vrijwilligers zorgden ervoor dat het festivalterrein proper werd achter gelaten door zoveel als mogelijk drankbekers in te zamelen aan de uitgang. Samen genoten we van een streepje muziek, een verfrissend drankje en hier en daar gingen de beentjes eens goed los.

Een welgemeende dankjewel

Zonder onze bewegers en onze sponsors zou de zomer er helemaal anders hebben uitgezien. Jullie brachten deze zomer internationale solidariteit opnieuw aan de top van jullie prioriteitenlijst. Een welgemeende dankjewel hiervoor, ook aan alle vrijwilligers en ambassadeurs!

Op naar 2022

Hopelijk is er volgende zomer een nieuwe editie van de ballonloop en zijn jullie dan weer van de partij, al dan niet tijdens een derde editie van Solidagro Beweegt (de wereld)? Wordt vervolgd!

Tot volgend jaar?!

Het team van Solidagro beweegt (de wereld)

Interesse om ook vrijwilliger of ambassadeur te worden bij Solidagro? Neem dan contact op met Geraldine via geraldine.mabbe@solidagro.be

Naar de top

Labels:

Met steun van

Sluiten