Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: Frank



In beeld: Frank

17 jan. 2022 door Solidagro

Een nieuw jaar, tijd om Frank aan jullie voor te stellen! Frank volgt Solidagro al heel lang, niet altijd van dichtbij maar steeds met veel belangstelling. Momenteel vervult hij de positie fundraiser bij Solidagro. Hij probeert de mensen die ons steunen nog dichter bij ons te brengen. Wij voelen alvast de verbondenheid! Welkom in het team, Frank!

Een korte kennismaking:

  • Stel je zelf even voor:

FrankMijn naam is Frank De Ryck en ik kom uit Beveren.  Ik ben al jaren bezig met landbouw en voeding.  Zo ben ik met de boerenmarkt, rechtstreeks verkoop van de boer.in aan de consument, begonnen in Beveren in de jaren ’80. Verder ben ik sinds 2015 bezig met 'Kamieleke, een verhaal van streekproducten', over ons lokaal aanbod en vraag naar voedsel in het Waasland. Dit is zowel hobby als de belangrijkste bron van studie en onderzoek voor mij de laatste jaren, vooral ook tijdens corona.

  • Waar word je blij van? 
  • Waar heb je een hekel aan?

Ik word van vele dingen blij maar vooral van ‘schoonheid en eerlijkheid’: mooie muziek, een mooi schilderij, een mooie klerentooi of maquillage maar ook een eerlijke mening of het bekennen van een fout maakt me blij. Als gevolg hiervan heb ik dan ook een hekel aan oneerlijkheid maar ook aan plastiek en artificiële verpakking en reclame. Daar kan ik me mateloos aan ergeren. Puur natuur is de leuze.

  • Waar kijk je naar uit?

Ik zou graag, samen met ons team, ervoor zorgen dat mensen over de hele wereld een stap zetten in hun recht op toegang tot voedsel en water en vooral dat de vrouwelijke waarden eindelijk hun plaats krijgen die ze verdienen en dat is helemaal bovenaan!

  •  Waar hoop je op?

Ik hoop vooral nog meer bij te leren rondom oorzaken van honger, voedseltekorten en gebrek aan eerlijke verdeling van voedsel maar vooral hoop ik toch om een steentje te kunnen bijdragen aan het recht op voedsel wereldwijd, ook bij ons in België en het Waasland.  Dit allemaal rekening houdend met ecologische, politieke, sociale oorzaken van de huidige ongelijkheid die er is tussen Noord en Zuid.

  • Wat wil je nog kwijt?

Ik heb interesse in vele dingen: ik lees dan ook heel veel over vooral voeding maar ook ontspannende romans of wereldliteratuur. Verder was ik vooral vroeger een grote reiziger. Zo heb ik een wereldreis gemaakt op mezelf voor 7 maanden, vooral Azië. Maar verder ook mooie musea, tentoonstellingen, een mooie lezing, een modedefilé, … kan vanalles zijn maar het begrip ‘schoonheid’ moet centraal staan. Ook lekker eten kan me bekoren, zowel als gebruiker maar ook als kok.

Mijn belangrijkste nevenactiviteit vandaag is Kamieleke, een verhaal van streekproducten, een project rond de herkomst van onze voeding hier bij ons in het Waasland. Zo ben ik heel hard overtuigd dat in de toekomst onze voeding zal komen via agro-ecologie en met een lokaal aanbod, herwaardering van de boer.in ook en hun grond.

Labels:

Met steun van

Sluiten