Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: Charlotte

In beeld: Charlotte

14 maart 2022 door Solidagro

Na vijf jaar wuiven we Debby uit als communicatiemedewerker en neemt Charlotte de fakkel over. Ze deed eerder eindredactie en communicatie in de film- en onderzoeksjournalistiek, en staat nu te trappelen om zich bij Solidagro in te zetten in de internationale solidariteit. 

Een korte kennismaking:

Charlotte

  • Waar kom je vandaan?

Uit een klein dorp op het Limburgse platteland, waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt: Loksbergen. Daar woon ik al zo’n 15 jaar niet meer: de Grote Stad riep mijn naam. Ik woon in Antwerpen en geniet van de bedrijvigheid rondom mij. 

  • Wat vind je belangrijk?

Hoewel ik in de stad woon, vind ik natuur en in het speciaal dieren erg belangrijk. Ik zet me in voor dierenwelzijn en probeer mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Mijn hart breekt als er opnieuw een diersoort met uitsterven bedreigd is.

Daarnaast vind ik empathie tegenover andere mensen belangrijk. Ik probeer de beweegredenen van anderen te begrijpen, zonder te oordelen. Natuurlijk is dat een eeuwige oefening.

  • Waar word je blij van?

De verbondenheid tussen mensen die je kan zien in kleine dingen: een glimlach op straat, een opgestoken hand bij het oversteken, een babbeltje in de winkel. Ik hou van die kleine, spontane ontmoetingen.

  • Waar heb je een hekel aan?

Klimaatontkenners, oorlog en racisme.

  • Waar kijk je naar uit?

Met Solidagro zo veel mogelijk mensen bereiken en hen inspireren tot een andere kijk op landbouw. Op sociale media kan ik creatief omgaan met taal en beeld, dat vind ik erg fijn. Ik wil verder graag veel bijleren over inclusief taalgebruik en dit zo veel mogelijk toepassen in de communicatie van Solidagro.

  • Waar hoop je op?

Grotere stappen om de klimaatopwarming tegen te gaan.

  • Wat wil je nog kwijt?

Heel graag zou ik jullie, de lezers van deze pagina, ook leren kennen. Aarzel niet mij te contacteren via mail.

Labels:

Sluiten