Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

264 manieren om je in te zetten voor klimaatrechtvaardigheid!



264 manieren om je in te zetten voor klimaatrechtvaardigheid!

19 okt. 2023 door Solidagro

Najaarscampagn

Solidagro staat niet alleen. Met verschillende andere ngo's maken we deel uit van 11.11.11, de koepel van internationale solidariteit. Voor het twee jaar op rij bundelen we de krachten om meer klimaatrechtvaardigheid te eisen. Maar liefst 264 acties vinden plaats in november en december om te sensibiliseren en fondsen te werven. 

Vind hier een actie in je buurt! 

Klimaatrechtvaardigheid

De klimaatcrisis treft niet iedereen gelijk. Integendeel. De grootste gevolgen treffen vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. In Bangladesh verdwijnen volledige vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden gemeenschappen en ecosystemen vernietigd door bosbranden. Maar klimaatonrecht is geen ver-van-ons-bed-show: ook bij overstromingen in België delen kwetsbare mensen het hardst in de klappen. Dat is onrechtvaardig.  

Daarom voeren we samen de strijd tegen klimaatonrecht. Zij aan zij met diegenen die het hardst getroffen worden. Met klimaat- en burgeractivisten, gemeenschappen en het middenveld die actie ondernemen. Met moedige politici en geëngageerde ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen. Met organisaties van over de hele wereld. Met de kennis van wetenschappers. Wil jij je graag inlezen in onze tastbare oplossingen wereldwijd? Ontdek hier acht verhalen die nu al een antwoord bieden op de vraag naar een leefbare wereld voor iedereen.

Tijdens de campagne kan je deelnemen aan de vele acties van 11.11.11. We lichten hieronder enkele fijne activiteiten uit. 

Huiskamerconcert en ontbijt in Runkst (Hasselt)

Geniet je graag van een lekker ontbijt op zondagochtend, met een prachtige folkstem die je live toezingt én dit dan ook nog eens ten voordele van 11.11.11? Dan is er maar één plek waar je moet zijn: het huiskamerconcert van Eistear op 5 novemberKlik hier voor meer info. 

Boekenverkoop bij De Krook Gent 

Drie keer per jaar ruimt bibliotheek De Krook al zijn boeken op. Daar zitten nog heel wat pareltjes tussen, dus 11.11.11 werkt met veel plezier met hen samen om deze aan spotprijsjes de deur uit te krijgen. Voor 2 euro per boek, vliegen de boeken altijd de deur uit. En de opbrengst? Die gaat natuurlijk rechtstreeks naar de werking van 11.11.11 en dus naar een wereld zonder uitbuiting! Zak af naar De Krook op 10, 11 en 12 november! Lees meer 

medium_Boekenverkoop

Jaarmarkt in Belsele

11.11.11-Belsele organiseert een jaarmarkt tijdens het weekend van 10, 11 en 12 november. Er zijn op 11 november meerdere publiekstrekkers zoals een hoefsmid, oude tractoren en een grote rommelmarkt. En ook bij muziekclub ’t Ey en de Oxfam-Wereldwinkel gooien ze de deuren open. Op zondag 12 november 2023 zijn er verschillende wandelingen gepland. Deze zijn drempelvrij en vertrekken  om 13.30 uur aan het gemeentehuis te Belsele.

Sportieve activiteit in Stekene

11 Trail Stekene is een loop- en wandeltocht rond en door Stekense gebouwen ten voordele van 11.11.11. Na eerdere edities in Kemzeke en de Hellestraat neemt het parcours ons dit jaar op zondag 12 november mee door Stekene Centrum. Deelnemers kunnen zich opnieuw opmaken voor bruisende animatie, verborgen paden en verrassende cultuur. Schrijf je vandaag nog in!

11 TRAIL

Eerlijk ontbijt in Gent

In de freinetschool De Sterre in Gent Zuid kan je op zondag 12 november terecht voor een fair en lokaal ontbijt. Goesting om heerlijk te ontbijten met yoghurt, granen, fruit, eitjes, zoet en hartig beleg? Klik hier!

De klimaatmars in Brussel

Vorm op 3 december samen met ons één krachtige beweging op de klimaatmars. Want op die dag vullen we opnieuw massaal de Brusselse straten en laten onze stem horen voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Een politieke apotheose, zeg maar, van de najaarscampagne van 11.11.11 die voor het tweede jaar op rij tegen klimaatonrecht strijdt.

Samen met andere activisten, onze vrijwilligers, de hardst getroffenen, andere organisaties, én hopelijk ook met jou, schuiven we duurzame oplossingen naar voren om de klimaatcrisis aan te pakken. We demonstreren om bedrijven en overheden wakker te schudden, druk te zetten en onze eisen kracht bij te zetten. Schrijf je hier in.

Labels:

Met steun van

Sluiten