Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Lucie uit Senegal

Ontmoet Lucie

Lucie is boerin in Senegal. Ze legt uit hoe ze agro-ecologisch aan de slag gaat in haar gemeenschappelijke groentetuin. Aan de hand van haar verhaal illustreren we de werking van Solidagro en haar partners.

Senegalese vrouwen doen het agro-ecologisch

“Mijn ajuinen zien er beter uit. En mijn tomaten, aardappelen en sla ook!” Een stralende Lucie vertelt enthousiast: “Agro-ecologische principes toepassen is goed en gezond voor mijn kinderen, mijn familie, mezelf en mijn omgeving! Dagelijks werk ik in onze groentetuin en ik heb meer energie dan ooit. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn hier uit den boze. Ik zie hoe de bodem rijker wordt en ik leerde dat dank zij deze manier van werken ook de voedingswaarde verhoogt. Het werken in groep in de groentetuin veranderde mijn leven. Ik ben er niet alleen, iedereen vertelt verhalen en we lachen elke dag. Samenwerken is beter, eenheid maakt kracht! En dit alles in een prachtig groene omgeving. Dat is pas goed voor ieders gezondheid!”

Lees hier het volledige artikel

Changemakers maken het verschil!

Lucie is voor ons een echte 'Changemaker'. Ontdek hier alles over de 11.11.11 campagne 'Changemakers' en over Solidagro's changemakers: Lucie en Eufemia (Filipijnen).

Vrouwenfederatie Toubacouta tijdens bijeenkomst

Lees meer over Solidagro in Senegal!

Een gift

Steun Lucie en andere boeren in het Zuiden!

Stort een bijdrage op BE19 0012 1876 7412 of via onderstaande doneerknop. Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest en kan je tot 45% terugkrijgen van de belastingen.

Wenst u meer info of wil u graag een gesprek? Neem contact op met ons via 03 777 20 15 of via info@solidagro.be.

Doneer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Naar de top

Met steun van

Sluiten