Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Steun de hulpverleners in de Filipijnen!

(Update 14/02/2019)

Beelden met cijfermateriaal, getuigenissen en hulp acties.

DRINGENDE NOODHULP VOOR GEMEENSCHAPPEN GETROFFEN DOOR SUPERTYFOON OMPONG (MANGKHUT)

Op 14 en 15 september teisterde supertyfoon Ompong (internationale naam Mangkhut) het noorden van de Filipijnen. Na meer dan 26 uur van sterke wind en regen restte, naast de vele levenloze lichamen, enkel uitgebreide schade aan gewassen en andere middelen voor levensonderhoud in Noord-Luzon.

Zo'n 81 aardverschuivingen, 51 wegafsluitingen en omgevallen bomen werden geregistreerd, waardoor afgelegen gemeenschappen geïsoleerd geraakten. De stroomtoevoer is problematisch en de meeste provincies ondervinden nog steeds elektriciteitspannes. De dodelijkste aardverschuiving vond plaats in Itogon, Benguet, waar verschillende huizen werden bedolven, alsook een schuilplaats en een kapel. 40-50 mensen verbleven in de schuilplaats terwijl de kapel geëvacueerden huisvestte tijdens het hoogtepunt van de tyfoon.

Ravage aangericht door tyfoon Ompong

Vele dorpen werden geïsoleerd door aardverschuivingen en wegafsluitingen.

Steun nu de mensen in nood!

Naar de top

In de getroffen regio (Cordillera) meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken en de plaatselijke overheden kort daarna een dodental van 54 mensen (9 in Baguio City, 1 in de provincie Kalinga, 6 in Mountain Province ne 38 in Benguet), 49 vermisten en 33 gewonden.

De meeste slachtoffers waren kleinschalige mijnwerkers. De kans bestaat dat de tol nog hoger oploopt omdat het nog niet volledig bekend is of de families van de mijnwerkers bij hen waren. Daarom wordt gevreesd dat het aantal doden en vermiste personen zal stijgen tot 100.

Mensen op de vlucht na de doortocht van tyfoon Ompong

De dodentol kan oplopen tot meer dan 100 mensen omdat het onduidelijk is hoeveel mensen zich in het gebied bevonden.

Doe een gift

Naar de top

Itogon bevindt zich bovenop de eeuwenoude ondergrondse mijnbouwactiviteiten van Benguet Corporation. De voortdurende impact van houtkap in combinatie met de losse grond, het terrein en de hoeveelheid neerslag van de Cordillera door de klimaatveranderingen maken het gebied gevoelig voor aardverschuivingen. En grootschalige ondergrondse mijnactiviteiten maken de situatie nog gevaarlijker.

Hulpverleners proberen mensen te redden na aardverschuiving

De hulpverleners van Serve The People Brigade – Cordillera Disaster Response Network waren onmiddellijk ter plaatse om de eerste hulpverleningsmissies uit te voeren.

Doneer en help

Naar de top

Serve The People Brigade - Cordillera Disaster Response Network (met o.a. CDPC, partner van Solidagro en provincie Oost-Vlaanderen, en Cordilleran Youth Center, partner van KIYO) was onmiddellijk ter plaatse voor de eerste steun. Serve The People Brigade - Cordillera Disaster Response Network voert momenteel hulpverleningsmissies uit over de hele regio, helpt doorlopend bij noodoperaties en ondersteunt wederopbouw.

Hulpverleners delen voedsel uit aan de slachtoffers van tyfoon Ompong

De hulpverleners van Serve The People Brigade – Cordillera Disaster Response Network kennen het gebied en zijn daarom het meest geschikt om deze operaties te leiden.

Ik draag mijn steentje bij!

Voor de hulpverleningsmissies en noodoperaties is er dringend nood aan voedingsmiddelen, drinkwater, toiletartikelen, dekens, slaapmatten, kleding, kookmateriaal, zaklampen met batterijen en geneesmiddelen.

Jij kan deze hulpverleners helpen door geld te doneren aan Serve The People Brigade - Cordillera Disaster Response Network

>> Doneer

Alle donaties gaan integraal naar Serve The People Brigade-Cordillera Disaster Response Network voor de aankoop van voedsel voor de hulpverleningsmissies, noodoperaties, onmiddellijke herstellingen en voor de heropbouw van beschadigde huizen, gebouwen (scholen en opslagplaatsen), akkers en andere infrastructuur.

SERVE THE PEOPLE BRIGADE-CORDILLERA DISASTER RESPONSE NETWORK

Cordillera Peoples Alliancehttp://www.cpaphils.org/

Center for Development Programs in the Cordillerahttp://cdpckordilyera.org/

Cordillera Disaster Response and Development Serviceshttp://www.cordisrds.org/

Montanosa Research and Development Center: http://mrdcsagada.blogspot.com/

Naar de top

Met steun van

Sluiten