Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Juanita uit Bolivia

Ontmoet Juanita

Juanita is boerin in Bolivia. Ze legt uit hoe zij omgaat met klimaatverandering in de Boliviaanse hoogvlaktes. Aan de hand van haar verhaal illustreren we de werking van Solidagro en haar partners. Lees mee hoe ook jij je steentje kan bijdragen.

Naar de top

Water in Bolivia

"Het regenseizoen wordt elk jaar korter en heviger," vertelt Juanita. "Dus moeten we oplossingen zoeken om voldoende water te hebben om het hele jaar onze velden te irrigeren."

Door de projecten van Solidagro met lokale partner INCCA worden op de velden en groentetuinen sprinklers geïnstalleerd en vormingen gegeven hoe deze aan te sluiten op natuurlijke waterbronnen in de buurt.

Naar de top

Keukens in Bolivia

In de Boliviaanse bergdorpen wordt op grote schaal op traditionele wijze gekookt met hout als enige brandstof. Onze lokale partner INCCA installeert nieuwe en efficiënte keukens. Op deze manier daalt het houtverbruik en is er minder rookontwikkeling dankzij een schoorsteen in de keuken. Dit is zowel goed voor het klimaat door de daling van CO2-uitstoot als bevorderlijk voor de gezondheid van de bevolking.

Naar de top

Lees meer over Solidagro in Bolivia!

Steun Juanita

  • Loop mee met de ballonloop in Sint-Niklaas!
  • Met €25,00 installeer je een sprinklerinstallatie bij een gezin zoals dat van Juanita.
  • Met €75,00 verbeter je de keuken van één gezin.
  • Met €125,00 leg je een nieuwe ecologische groententuin aan met sprinklerinstallatie.
  • Met €400,00 leg je een volledig irrigatiesysteem met leidingen, waterbekken en kraantjes aan. Dit kan gebruikt worden door verschillende families!

Naar de top

Lees meer over Juanita en Bolivia

In januari 2018 gingen Sanne Derks en Niels Coppes op bezoek bij onze partners in Bolivia. Ze maakten er prachtige foto's. Sanne schreef ook enkele artikels, hierbij een overzicht:

Naar de top

Een gift

Steun Juanita en andere boeren in het Zuiden!

Stort een bijdrage op BE19 0012 1876 7412 of via onderstaande doneerknop. Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest en kan je tot 45% terugkrijgen van de belastingen.

Wenst u meer info of wil u graag een gesprek? Neem contact op met Inge via 03 777 20 15 of via inge.pauwels@solidagro.be.

Doneer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Naar de top

Met steun van

Sluiten