Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Villa Pace Vredesfeesten 2018

Villa Pace Vredesfeesten 2018

12 september 2018 door Solidagro

Ook dit jaar toverden duizenden mensen opnieuw een schitterend stadsfestival tevoorschijn in het weekend van 31 augustus - 2 september 2018. Om het geheel af te maken hebben de weergoden ook hun beste beentje voorgezet. Villa Pace 2018 was met haar zomerse temperaturen, geen regen, veel muziek, lekker eten en het hele Sint-Niklase socio-culturele-culinaire netwerk op straat een prachteditie. Bedankt aan iedereen die het op een of andere manier mee mogelijk maakte!

Credits: Paul De Malsche

“Het is niet alleen vier uur bekers rapen, het is vooral een fantastisch doel steunen en andere mensen stimuleren hetzelfde te doen.” (Anna Van Landeghem, vrijwilliger Solidagro)

Solidagro en Dwagulu Dekkente waren uiteraard het hele weekend van de partij! Een kort overzicht in cijfers:

  • 7 enthousiaste vrijwilligers bemanden de infostand op de Wereldmarkt
  • 17 even enthousiaste vrijwilligers bemanden de bekerstand op het Castrohof
  • 1000+ bezoekers van het Castrohof doneerden 1948 bekers ter waarde van 2337 euro
  • 30 sympathisanten liepen 5 of 10 km en lieten zich sponsoren ten voordele van Solidagro ter waarde van meer dan 4.000 euro

Wereldmarkt, met duurzame landbouw en kleine helden

De Wereldmarkt is een verzameling van 80 eet- en infostands van organisaties en verenigingen die het hart van hun werking in Sint-Niklaas hebben. Er waren workshops, theatervoorstellingen en een zoektocht voor kinderen geïnspireerd op het jaarthema “Kleine Helden”. Solidagro droeg  Juanita uit Bolivia voor als kleine held.

De rode draad doorheen de hele Wereldmarkt was een spel voor de allerkleinsten waarbij ze info kregen over de Kleine Helden thema’s dit jaar. “Bij ons aan de stand verliep het spel als volgt: de kinderen gooiden een dobbelsteen met aan elk aantal ogen een vraag verbonden, de vragen gingen allemaal over duurzaamheid en landbouw. Wanneer de kinderen de vraag beantwoord hadden, kregen ze de kans om onze zelf geknutselde wereldbol in papier maché te verbeteren met meer oceanen, bossen en planten of aarde. Eenmaal de keuze gemaakt was mochten de kinderen dit zelf op de wereldbol plakken. De achterliggende boodschap hiervan is dat vele handen mooi/goed werk maken, dit lukte zeker met de hoeveelheid kinderen die het spel kwamen spelen. Daarnaast werd er aan enkele geïnteresseerden informatie gegeven over wat Solidagro en Dwagulu Dekkente doen en werden er ook gretig infoboekjes meegenomen en e-mailadressen in de e-mailadressen pot gedeponeerd.

Credits: Roel Alenus (Meer foto's en 'kleine helden')

"Mooie projecten door fantastische mensen, daarom doe ik mee.” (Marius Snauwaert, ex - medewerker en vrijwilliger Solidagro)

Ballonloop 1,5 – 5 – 10km

Traditioneel telt de groep die loopt voor Solidagro meestal een dertigtal lopers en ook dit jaar was er een mooie mix van sympathisanten en vrijwilligers van Solidagro, Dwagulu Dekkente en Groen Sint-Niklaas. De totale opbrengst voor Solidagro werd afgeklopt op € 4475. Bart Meylemans haalde het mooie bedrag van 1.305 euro op en won daardoor een ballonvlucht die hij op zijn beurt verlootte onder zijn sponsors. Bart Van Gasse was Solidagro’s snelste loper op de 5km terwijl Raf van Oost als eerste de finish haalde op de 10km. Zoals te verwachten sloten Tim De Roeck en Stefanie Devloo Solidagro’s 5km trein met een heldhaftig eindsprintje.

De lopers werden van aan de zijlijn aangemoedigd door talloze zingende supporters, maar de meest opzwepende en motiverende aanmoediging kwam van de Djembé Jam voor het kantoor van Solidagro en Dwagulu Dekkente.

Credits: Marco Van Wesemael (Meer foto's!)

"Via via achter Solidagro’s bekerstand beland, maar door het doel, de leuke sfeer, muziek en bezoekers staat mijn shift op de editie van 2019 al ingepland!” (Jana Govarts, vrijwilliger Solidagro)

Bekerinzamelactie op het Castrohof

De stad Sint-Niklaas zet in op duurzaamheid en een van de manieren waarop ze dat tot uiting brengt is via de introductie van herbruikbare bekers op Villa Pace. De organisatoren -vzw Wander- van het Castrohof gaan voor het derde jaar op rij een stap verder: niet alleen zetten ze in op duurzaamheid door uitsluitend met herbruikbare bekers te werken, ze geven de bezoekers ook de kans om hun herbruikbare beker ter waarde van 1,20 euro te schenken aan Solidagro. Dankjewel! Deze actie leverde dankzij de inzet van 17 gemotiveerde vrijwilligers netto 2337 euro op. Dankjewel!!

Credits: Stefanie Devloo (Meer foto's!)

Heb je zin om volgend jaar mee te doen? Een stand bemannen, lopen voor Solidagro, bekers inzamelen, voorbereidend werk of heb je andere kwaliteiten die hieraan kunnen bijdragen? Stuur gauw een mailtje naar stefanie.devloo@solidagro.be

Lees ook het verslag van Dwagulu Dekkente over hun ervaringen op de wereldmarkt: https://dwaguludekkente.be/en/post/32 

Auteurs: Stefanie Devloo en Inge Pauwels - medewerkers Solidagro

Labels:

Met steun van

Sluiten