Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Wat. Een. Zomer.

Wat. Een. Zomer.

11 september 2020 door Solidagro

’t Is weer voorbij, die mooie zomer. Ondanks een globale pandemie en allerlei restricties kwamen de ambassadeurs van Solidagro toch ‘uit hun kot’. Ze bewogen de wereld: letterlijk en figuurlijk; met op zondag 6 september een slotmoment om u tegen te zeggen!

Ontdek alle foto's!

Ambassadeurs

Overal beestjes

Afgelopen zomer was een zomer om nooit te vergeten. Een eigenaardig beestje met de naam Covid-19 zorgde ervoor dat ons leven de afgelopen maanden drastisch veranderde. Iedereen voelde wel gevolgen en had problemen klein of groot, maar we beseften dat deze crisis niet enkel in België voelbaar was. Het betreft een wereldwijde pandemie die niet alleen ons maar ook al onze partners hard treft. Of we nu spreken over België, Bolivia, Mali, Senegal, Burkina Faso of de Filipijnen, overal waren de gevolgen op het terrein duidelijk zichtbaar.

Solidagro Beweegt logo.pngOok Solidagro wordt sinds kort vertegenwoordigd door een aantal vreemde ‘beestjes’; we noemen onszelf ‘de ambassadeurs’. Maar eigenlijk zijn we vooral een fantastische groep vrijwilligers die zich nauw verbonden voelt met Solidagro. We kwamen met het plan om de zomer meer ‘beweging’ te geven. Beweging vooruit: naar meer verbondenheid en aandacht voor mondiale solidariteit. “Solidagro beweegt (de wereld)” was de klinkende naam van onze eerste sportieve zomercampagne.

Bubbelloop Bubbelloop Bubbelloop 

Bewegen tot in West-Afrika

Van 1 augustus tot en met 6 september verzamelden 24 sportievelingen kilometers richting onze partners. Gesteund door sponsors verzamelden we voldoende kilometers om een virtueel bezoek te brengen aan meer dan de helft van onze partners. De teller stopte op 10.529 kilometer. Goed voor een heen- en terugreis naar onze partners in West-Afrika: Senegal, Burkina Faso en Mali. Deze enorme afstand werd beloond met gulle giften door familie, vrienden, kennissen en sympathisanten. Deze steun was goed voor een bedrag van 4.720 euro. Dit bedrag gaat integraal naar onze lopende projecten.

Bubbelwandeling Bubbelwandeling Bubbelwandeling Bubbelwandeling

            

Run. Eat. Drink. Repeat.

Zomerbar - view for the sky!

Op zondag 6 september, de dag van de ballonloop die dit jaar door ondertussen welbekende omstandigheden niet kon doorgaan, kwam er een eind aan een sportieve zomer. We organiseerden een heuse ‘bubbelloop’ en zamelden, samen met 59 , de laatste kilometers in. Met dank aan stad Sint-Niklaas konden we gebruik maken van het Koklenberghof. De zon was van de partij en hand in hand met het aangename weer maakten we er samen een gezellige dag van. Eerlijke drankjes vloeiden en de maagjes werden gevuld met overheerlijke, zelfgemaakte loempia’s en brownies. Verbondheid troef. De wereld voelde weer een stukje (h)eerlijker.   

Een welgemeende dankjewel

Zonder sporters zou de zomer er helemaal anders hebben uitgezien. Jullie bewogen de zomer en brachten internationale solidariteit aan de top van jullie prioriteitenlijst. Jullie mogen oprecht trots zijn! Jullie verzamelden ontelbare sponsors. Ook een welgemeende dankjewel voor hen.

Steun je favoriete sporter

Je kan nog steeds onze sporters sponsoren en daarmee ook de boerenfamilies in West-Afrika, de Filipijnen en Bolivia steunen via deze link. Elk bedrag is welkom. Bij een gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest van 60% (zo betaal je uiteindelijk voor een gift van bv. 40 euro slechts 16 euro). 

Bubbelwandeling Zomerbar Bubbelwandeling

Op naar 2021

Een bijzonder geslaagd concept verdient een opvolger. Meer van dat tijdens de zomer van volgend jaar. Hopelijk met de ballonloop als hoogtepunt én met jullie weer van de partij.  Covid-19 of niet. We gaan ervoor!

Hopelijk tot volgend jaar!
Het team van Solidagro beweegt (de wereld)

Interesse om ook vrijwilliger of ambassadeur te worden bij Solidagro? Neem dan contact op Nele via nele.vanvaerenbergh@solidagro.be

Naar de top

Bubbel - zomerbar

Labels:

Met steun van

Sluiten