Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: Fairouz, beleidsmedewerker recht op voedsel

In beeld: Fairouz, beleidsmedewerker recht op voedsel

23 april 2021 door Solidagro

Fairouz is sinds december aan de slag als beleidsmedewerker voor Solidagro. Ze bewees onmiddellijk haar waarde door enkele kritische bedenkingen over de voedseltop. Warme tip: schrijf je in voor haar beleidsnieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte!

Fairouz.jpgEen kennismaking:

  • Waar kom je vandaan?

Dat is meteen één van de moeilijkere vragen die je aan een kind van de diaspora kunt stellen. Ik ben geboren in Gent en opgegroeid in Ronse met een hele multiculturele omgeving en veel harissa ;) ! Gedurende mijn rechtenstudies kon ik er paar keer tussenuit via een stage of een reis, zo  liet ik stukjes van mijn hart achter in mijn moedercontinent Afrika.

  • Wat vind je belangrijk?

Op de schoolbanken werd ik al snel geconfronteerd met vormen van systemisch en geïnternaliseerd racisme. Dit wakkerde een groot rechtvaardigheidsgevoel bij me aan. Toen al vond ik het belangrijk dat in een ruimte met mensen iedereen zich gehoord en gewaardeerd moet voelen en dat we als maatschappij beseffen dat dit ons allemaal vooruit helpt!

  • Waar word je blij van?

Een lekkere, gezonde en vers gemaakte maaltijd met geliefden delen (zowel het eten als het bereiden, brengen me tot rust). Gevolgd door een muziekconcert van één of andere Touareg Blues band of een gezellige avond met muziek en vrienden.

  • Waar kijk je naar uit?

Op korte termijn kijk ik uit naar 8 mei, de opening van de terrassen, natuurlijk voor zij die meedoen aan de Ramadan zullen terrasjes pas terug ‘mogen’ vanaf 12 mei. Een of andere hosts van de vele webinars die ik bijwoonde tijdens de lockdown zei: mensen hebben geen huidhonger meer, ze hebben nu massahonger! Ook ik kijk dus keihard uit naar festivals en stampvolle parken tijdens zomeravonden. Laat maar komen!

Labels:

Sluiten