Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Picknick Plein Public zet duurzaam lunchen in de kijkerPicknick Plein Public zet duurzaam lunchen in de kijker

16 mei 2023 door Solidagro

grootte afbeelding website (2).png

Op 11 mei organiseerden we weer de tofste, duurzaamste picknick van het jaar. Naast gezellig buiten eten maakten we van de gelegenheid gebruik om de picknickers wat te vertellen over hoe ons voedselsysteem verspreid is over de hele wereld en over het belang van eerlijke handel. 

Om duurzaam eten in de kijker te zetten, organiseerden we met Broederlijk Delen, Oxfam-Wereldwinkels, Refu-Interim en Stad Sint-Niklaas een grootse picknick in het stadspark. We nodigden de secundaire scholen van Sint-Niklaas uit om mee te komen smullen van onze duurzaam samengestelde picknickpakketten of gewoon de sfeer te komen opsnuiven en een kijkje te nemen bij onze infostanden. Ook individuele bezoekers waren welkom!

Met een kwinkslag zorgde improvisatietheater Compagnie Amai voor de nodige aandacht die onze eetgewoontes eigenlijk verdienen. Tegelijk daagden we de deelnemers aan de eetstandjes uit om na te denken over seizoensgroenten, duurzame voedselproductie en fair trade. In de fotohoek rond de SDG's (de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, waarvoor Stad Sint-Niklaas zich engageert, red.) namen jongeren de kleurrijkste foto's.

Met activiteiten zoals Picknick Plein Public laten we jongeren proeven van agro-ecologische principes zoals een eerlijk loon voor landbouwers, biologisch eten zonder pesticiden en de korte keten. We prikkelen hen om zich verder te informeren, deel te nemen aan de meewerkdagen van De Landbouwbrigades of zich in te schrijven voor een uitwisselingstraject naar Senegal met Dwagulu Dekkente. Door jongeren in contact te brengen met duurzame alternatieven voor ons industriële voedselsysteem, dragen we bij aan de groeiende agro-ecologische beweging. 

Met meer dan 500 aanwezigen in een bij momenten zonovergoten stadspark kunnen we spreken van een geslaagde editie!

Labels:

Met steun van

Sluiten