Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Tortang Talong - gerecht uit de Filipijnen



Tortang Talong - gerecht uit de Filipijnen

23 juli 2020 om 20:00 0 reacties

Een eenvoudige omelet, maar dan in de vorm van een aubergine!

Solidagro ondersteunt reeds vele jaren verschillende partners die actief zijn in de Cordillera regio in de Filippijnen. Het toeval wil dat Lynn, vrijwilligster bij Solidagro, geboren en getogen is in Baguio City, een belangrijke stad in de regio. Baguio ligt in de bergen op ongeveer 1.500 meter hoogte. De temperaturen schommelen er tussen 15 en 23 graden. Omwille van zijn milde klimaat is het de “zomerhoofdstad” van het land. Elke zomer verhuizen de regeringsinstanties van Manilla naar Baguio.

Lynn herinnert zich dat haar grootmoeder vaak Tortang Talong maakte, een eenvoudige omelet, maar op een bijzondere manier gemaakt en gepresenteerd. Doordat je een aubergine in het geklutste eimengsel dipt, krijgt je omelet de vorm van een aubergine. Lekker met rijst!

#SolidagroKookt #SolidagroKookt

TORTANG TALONG - recept voor 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • olie om in te bakken (bv. olijfolie)
  • kleine ui
  • andere groenten naar keuze (bv. 1 kleine wortel, ¼ paprika, …)

#SolidagroKookt #SolidagroKookt

INSTRUCTIES

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de grill aan. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg ze in hun geheel (met steel) op een bakplaat in het midden van de oven. Laat 30 à 40 minuten garen onder de grill tot ze volledig zacht zijn.
  • Laat de gegaarde aubergines afkoelen en haal vervolgens de schil van de aubergine. Zorg er wel voor dat de aubergine in één stuk blijft, samen met de steel.
  • Plet de geschilde aubergine plat met een vork. Maak een dunne laag van het zachte vruchtvlees. De steel laat je intact.
  • Breek de eieren en kluts ze stevig in een kom. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Verwarm bakolie in een hete pan. Bak de ui (en naar keuze ook de andere groenten).
  • Dip de platgedrukte aubergine in het losgeklopte eimengsel en bak in de pan. Voeg er onmiddellijk de gebakken ui aan toe (en naar keuze ook de andere groenten). Als één zijde mooi gebakken is, draai je de aubergine om en bak je ook de andere zijde. Doe hetzelfde met de 2 aubergine.

#SolidagroKookt

TIPS

  • Gebruik bij voorkeur een langwerpige en smalle aubergine. Die garen sneller. Maar met een stevige ronde aubergine lukt het ook prima. Eventueel kan je een dikke aubergine overlangs halveren.
  • Je kan de omelet uiteraard vegetarisch maken, maar in de Filipijnen wordt er soms ook varkensgehakt gemengd onder het omeletmengsel.
  • Serveer met rijst en een kwartje limoen. Fijn gesneden lente-ui of wat peterselie heeft het gerecht een frisse toets.

#SolidagroKookt

Deel dit gerecht op jouw sociale media met de hashtag #SolidagroKookt en help ons onze boodschap te verspreiden. Bezoek onze website of ontdek ons via onze sociale media.

Wil jij Solidagro en haar partners steunen? Doe een gift. Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan hier.

Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Met steun van

Sluiten