Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

'Wat de pot schaft' - kookboekje uit 2014



'Wat de pot schaft' - kookboekje uit 2014

14 augustus 2020 om 18:00 0 reacties

Deze week zijn onze vrijwilligers te druk bezig met bewegen voor onze zomer actie "Solidagro Beweegt (de wereld) - Sport mee naar onze partners". En zo kregen medewerkers Nele en Debby de kans om een 'oud' kookboekje uit de kast te vissen en enkele herinneringen op te halen.

Wat de pot schaftIn 2014 werd het educatief dossier 'Boeren Troef' door oud-collega's geschreven. Een interessant en nog steeds relevant dossier dat we aan alle leerkrachten en vormingsmedewerkers zouden aanraden. Het universele belang van vruchtbare grond voor boeren wordt er nogmaals in de verf gezet.

In diezelfde ijver bracht Solidagro het kookboekje 'Wat de pot schaft' uit. Tijdens de jaren die volgden werden er vele kookworkshops georganiseerd.

Collega Debby vertelt over haar favoriete (lees: memorabele) workshopherinnering: "Ooit maakten we met een groep 'Kangkong adobo'. De spinazie hadden we vervangen door verse boerenkool (seizoensgroente) en na de uitleg gingen onze deelnemers naarstig aan het werk. Eén en ander verliep niet echt zoals gepland: de boerenkool werd halfgaar gekookt, de rijst vergeten en de 6 teentjes knoflook uit het recept waren uitermate aanwezig. Met een diepe glimlach, geurende adem en een onvergetelijke ervaring trokken we huiswaarts die avond!"

Uit ons 'kookworkshop-archief' Uit ons 'kookworkshop-archief' Uit ons 'kookworkshop-archief'

Collega Nele ging in de zomer van 2018 als vrijwilliger van Dwagulu Dekkente mee naar de Filipijnen om een groep jongeren te begeleiden. "Tijdens de voorbereiding voor de begeleiders maakten we een vegetarische versie van Ginataang Tilapia, een Filipijns gerecht met verschillende groenten. Iemand kreeg het idee om de pompoen in de microgolfoven te steken, omdat het dan makkelijker zou zijn om deze te schillen. Dit had bijzonder weinig succes, we bleven maar sukkelen met onze pompoen en het koken duurde heel wat langer dan gepland. Toen we dit gerecht opnieuw maakten tijdens een voorbereidingsmoment met de hele groep hebben we wijselijk pompoen in blokjes gekocht!"

Deel dit kookboekje op uw sociale media met de hashtag #SolidagroKookt en help ons onze boodschap te verspreiden. Bezoek onze website of ontdek ons via onze sociale media.

Wil jij Solidagro en haar partners steunen? Doe een gift. Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan hier.

Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Met steun van

Sluiten