Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Nieuws

 1. Week rond agro-ecologie in de Filipijnen

  24 april 2018

  Van 2 tot 6 april 2018 organiseerden Solidagro's Filipijnse partners een week in het teken van agro-ecologie. Onder de aanwezigen ook de partners van ASTM als kers op de taart tussen de synergie van deze twee NGO's. De bijeenkomst vond plaats bij Solidagro's partner MISFI (Mindanao Interfaith Services Foundation, Inc.).

  Lees hier verder

  Labels:

 2. In beeld: Lieselot - stage die mezelf en anderen vooruit helpt!

  13 april 2018

  Lieselot Weyn - 18 jaar - kwam van september 2017 tot maart 2018 elke dinsdag en woensdagvoormiddag stage lopen bij Solidagro. 

  Ze geeft hieronder een beschrijving van deze ervaring. 't Is hier alvast een beetje stilletjes zonder Lieselot erbij. Veel geluk met je verdere toekomst!

  Lees hier verder

  Labels:

 3. Vrouwen aan zet in Bolivia - Sanne Derks

  9 april 2018

  Fotografe en journaliste Sanne Derks ging samen met haar collega fotograaf Niels Coppes op bezoek bij onze collega's Jaap en Luca in Bolivia. Ze bezochten samen met onze partner INCCA de gebieden waar we werkzaam zijn. Vind hier de link naar hun foto's, verhalen en inzichten!

  Lees hier verder

  Labels:

 4. Gezonde en eerlijke voeding is een recht

  16 maart 2018

  Ons voedsel is in crisis

  Onze voedselketen, die tegen 2050 bijna 10 miljard mensen moet voeden, staat onder druk. Niet alleen is de uitdaging voor de voedingsnoden van de toekomstige wereldbevolking torenhoog, de huidige productie stimuleert landbouwers en verwerkingsbedrijven naar ongeziene maffiapraktijken om winsten te kunnen boeken in deze keten. Recent was er de besmetting van onze eieren met Fipronil en hoorden we onze overheid vertellen dat er meer en betere controles zouden worden uitgevoerd op onze voeding. En dit door het FAVV, dat in februari 2002 werd opgericht als antwoord op een andere voedselcrisis, namelijk de aanwezigheid van dioxine in ons kippenvlees.

  Lees hier verder

  Labels:

 5. In beeld: Kato – stage voor een week, ervaring voor het leven.

  15 januari 2018

  Kato Van Mele (17) kwam in december een week stage lopen bij ons. Hierbij vind het verslag van deze vrolijke, vlijtige jonge dame.

  Toen ik een baby was, ging ik altijd mee naar de wereldwinkel. Mijn mama deed daar vrijwilligerswerk en ondertussen deed ik mijn dutje achteraan in de winkel. Ik ben als het ware opgevoed met “eerlijke handel”. Eerlijke handel is de manier om het lot van miljoenen boeren te verbeteren. Door boeren de kans te geven om hun producten op de markt te brengen voor een goede prijs kunnen zij een beter leven opbouwen. Eerlijke handel is vrij van machtsmisbruik en onrechtvaardige regels. De visie van Solidagro sluit nauw aan bij mijn ervaringen die ik heb opgedaan in de wereldwinkel.

   

  Lees hier verder

  Labels:

Met steun van

Sluiten