Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Nieuws

 1. In beeld: Kato – stage voor een week, ervaring voor het leven.

  10 januari 2018 door Solidagro

  1.jpg

  Kato Van Mele (17) kwam in december een week stage lopen bij ons. Hierbij vind het verslag van deze vrolijke, vlijtige jonge dame.

  Ik ken deze organisatie al sinds ik een klein meisje ben. Elk jaar ging ik met mijn ouders mee op wereldweekend van de “Bevrijde wereld.” (zie bijgevoegde foto) Mijn ouders volgden workshops rond verschillende thema's: voedselzekerheid, globalisering, solidariteit, duurzaamheid …. en ondertussen speelden de kinderen spelletjes, bouwden we kampen en knutselden er op los. Wij kregen hetzelfde thema aangeboden als de volwassenen, maar dan op kinderniveau. Zo was er voor elke leeftijd wat wils. Ik bewaar heel mooie herinneringen aan deze weekends. In 2014 wordt de NGO Bevrijde Wereld omgedoopt tot Solidagro. Tot mijn grote spijt werden de weekends niet meer georganiseerd. Tijdens deze stage zou ik graag op een andere manier kennis maken met deze organisatie.

  Toen ik een baby was, ging ik altijd mee naar de wereldwinkel. Mijn mama deed daar vrijwilligerswerk en ondertussen deed ik mijn dutje achteraan in de winkel. Ik ben als het ware opgevoed met “eerlijke handel”. Eerlijke handel is de manier om het lot van miljoenen boeren te verbeteren. Door boeren de kans te geven om hun producten op de markt te brengen voor een goede prijs kunnen zij een beter leven opbouwen. Eerlijke handel is vrij van machtsmisbruik en onrechtvaardige regels. De visie van Solidagro sluit nauw aan bij mijn ervaringen die ik heb opgedaan in de wereldwinkel.

   

  Lees meer over "In beeld: Kato – stage voor een week, ervaring voor het leven."

  Labels:

 2. HAPPY NEW YEAR!

  22 december 2017 door Solidagro

  Wij wensen jullie allemaal een warm, gelukkig, lekker en gezond 2018 toe!

  Lees meer over "HAPPY NEW YEAR!"

  Labels:

 3. CNCR over onze Internationale week: agro-ecologie

  24 november 2017 door Solidagro

  Onze Senegalese partner (CNCR) aan het woord!

  Du 16 au 20 octobre  à Vaalbeek, en Belgique s’est tenue la Semaine Internationale sur l'Agro-écologie.  Cette rencontre,  organisée par l’ONG SOLIDAGRO et à laquelle le CNCR a participé, a permis d’échanger sur les thèmes concernant, de l’agro-écologie dans le monde et  l’agro-écologie vue d’une perspective économique, et l’approche basée sur les droits.

  Lees meer over "CNCR over onze Internationale week: agro-ecologie"

  Labels:

Met steun van

Sluiten