Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Dierenzorgers in Lamag



Dierenzorgers in Lamag

29 maart 2019

De studenten dierenzorg startten de eerste dag in Lamag met een kennismaking met de 'dierenarts' van dienst in de barangay - wat zoiets betekent als 'dorpje'. Hij is echter niet opgeleid als dierenarts, maar is wel diegene die de castraties en vaccinaties en dergelijke uitvoert.

Het was een heel leerrijke kennismaking, we kwamen veel te weten over de traditionelere manier waarop het gedaan wordt in de Filipijnen, waarna wij hem van meer kennis verschafte over onze procedures en voornamelijk over de medicatie, meerbepaald de verdovende middelen. In de Filipijnen verdoven ze de dieren namelijk niet steeds voor ze gecastreerd of in het algemeen geopereerd worden, veelal wegens een gebrek aan medicatie.

Zo maakten we een onverdoofde castratie van een beer (mannelijk varken) mee. Dit was een heuse cultuurshock. Opereren zonder anesthesie is voor hen normaal, terwijl dat voor ons heel barbaars overkomt. Wel hadden ze het allemaal heel erg goed voor met hun vee en honden en katten etc.

Hierna bezochten we de plek waar suikerriet verwerkt wordt tot organische suiker. Dit was enorm fascinerend en interessant om te zien. We kregen elk een stuk onverwerkt suikerriet, wat echt verrassend lekker was!

Na allemaal samen te hebben geluncht, werden de groepen weer gescheiden en woonden we meer castraties bij, dit keer bij biggetjes. Ook werden er enkele gevaccineerd.

Daarna moest bij een koe subcutaan medicatie toegediend worden, dit heeft Natasha gedaan en ze vond het een heel fijne ervaring om eens te interageren met vee in de plaats van honden en katten. Dan zat de dag erop wat betreft het programma en hadden we 's avonds een debriefing met Blessy en Charm van CDPC en aten we die avond elk apart in duo' s bij onze host families.

Labels:

Met steun van

Sluiten