Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Steun Burkina Faso

Bedankt!

Merelbeke Schilde Torhout Sint-Niklaas
Destelbergen Denderleeuw Kruisem Deinze
Tielt Turnhout Avelgem Beersel

.. de vele persoonlijke donaties!

Update oktober 2020

Ondertussen gaat het over meer dan een miljoen vluchtelingen, op een bevolking van 20,5 miljoen. Ze proberen voedsel, water en onderdak te vinden bij familieleden en in vluchtelingenkampen in veiligere streken.

Voedselhulp voor Burkina Faso bijna op, Verenigde Naties slaan alarm: "Nu reageren om catastrofe te vermijden"

>> Steun ook!

Update september 2020

De opbrengsten van deze noodoproep werden doorgestort naar onze partner ASK (Association Song Koaadba) in de regio Plateau Central.

Met het bedrag organiseerde ASK een verdeling van voedselhulp aan meer dan 200 vluchtelingen in drie dorpen van de gemeente Mogteodo. Deze vluchtelingen vinden momenteel een onderkomen bij de families van de leden van ASK. Met ter plaatse geproduceerde maïs, sorghum, gierst en olie van pindanoten werden de pakketten van maisbloem, multigranen bloem en zeep voor de vluchtelingen samengesteld. ASK werkte voor deze actie samen met het gemeentebestuur van Mogteodo, gezien hun bevoegdheid op het vlak van coördinatie van voedselhulp.

Escalerend geweld zorgt voor interne vluchtelingencrisis in Burkina Faso

Februari 2020

Een half miljoen mensen, op een bevolking van 20,5 miljoen, zijn op de vlucht. Ze proberen voedsel, water en onderdak te vinden bij familieleden en in vluchtelingenkampen in veiligere streken.

Sinds enkele maanden zorgen de toenemende geweldpleging door terroristische groeperingen voor een interne vluchtelingenstroom in Burkina Faso. Klimaat en geweld veroorzaken een ware exodus op het platteland, aldus het gelijknamige Mo*artikel van 8 november 2019.

Steun nu de mensen in nood!

Ollivier Girard/CIFOR (CC BY-NC-ND 2.0)

Maanden honger?

De periode waar de voedselhulp nodig is, loopt van maart tot in juni 2020 (droog seizoen), een periode waarin de noden zullen verhogen naar het einde toe omdat de lokale voedselstocks dalen en de prijzen zullen stijgen. In totaal vangen onze Burkinese partners (APEDR en ASK) ondertussen in totaal al 669 vluchtelingen op in 4 dorpen

Een bedrag van €1000 laat toe om zo’n 4 ton aan granen te kopen. Wat dan weer goed is om 50 personen voor 6 maanden van voeding te kunnen voorzien.

Foto partner APEDR (archiefbeeld 2018) Archiefbeeld: partner APEDR (2018)

Voedselhulp

Solidagro wenst haar Burkinese partners te steunen in deze situatie, door het verzamelen van fondsen, bestemd voor voedselhulp aan de families die vluchtelingen opvangen.

Daarom zijn we op zoek naar nog minstens €7.000 om de noodzakelijke voedselhulp aan te kopen en naar de interventiezones van onze partners te vervoeren.

In een eerdere oproep in december 2019 werd al €6.000 ingezameld bij steden en gemeenten. Ter plaatse zullen onze partners de verdeling van dit voedsel organiseren in functie van het aantal vluchtelingen die in elke familie of vluchtelingenkamp opgevangen wordt.

Steun ook!

Solidagro hoopt nu ook uw steun te ontvangen. Alle hulp kan gestort worden met de vermelding “noodhulp Burkina Faso 2020“ op het rekeningnummer van Solidagro – BE19 0012 1876 7412.

>> Doneer

Lees meer

Naar de top

Met steun van

Sluiten