Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

In beeld: Florence - van stagiaire tot educatief medewerker

In beeld: Florence - van stagiaire tot educatief medewerker

24 november 2021 door Solidagro

Florence begon bij Solidagro als stagiaire programmabeheer voor het gemeenschappelijk programma over de rechtenbenadering (samen met KIYO en Viva Salud). Daarnaast werkt Florence tot eind december parttime als educatief medewerker. Ze onderzoekt strategieën om de Landbouwbrigades op een succesvolle manier uit te bouwen als beweging. 

Een korte kennismaking:

  • Florence2Waar kom je vandaan?

Sint-Niklaas is niet enkel de beminde thuishaven van Solidagro, maar ook die van mij! Tijdens mijn studies woonde ik in Antwerpen en ook een tijdje in Italië en Australië. Ik moet toegeven dat ik me overal heel snel thuis voel en niet snel weg wil. Opnieuw beginnen in een wildvreemd land/stad geeft me altijd een unieke energie en ik vind het fantastisch om andere culturen en gewoonten voor mijn neus te zien ontplooien. Als ik terugkom van een lange reis of periode in het buitenland, toon ik ook steeds ontwenningsverschijnselen, hebben ze daar een rehab voor?

  • Wat vind je belangrijk?

Nuance. Pas vanaf dingen genuanceerd worden, kan er een productieve dialoog ontstaan.

  • Waar word je blij van?

Het moment wanneer je aan het begin staat van een onuitgestippelde reis of avond uit. Het gevoel van spanning dat alles nog wijd voor je open ligt en eender wat gebeuren kan, zalig!

  • Waar heb je een hekel aan?

Dit is waarschijnlijk zeer cliché voor een ngo-medewerker, maar ik heb een hekel aan onrechtvaardigheid. Als er iets is waar zelfs mijn kleinste oorhaartjes van gaan rechtstaan dan is het wel onrecht. Dit is waarschijnlijk ook wat me in de armen van de rechtenfaculteit gedreven heeft en waarom het me dwarszit dat het beeld van de rechtenstudent met aktetasje en haar in de gel met als enige drijfveer zoveel mogelijk geld verdienen, nog veel te vaak bevestigd wordt. Dat is jammer aangezien dit net degenen zijn die alle tools in handen hebben om een betere wereld te creëren.

Oh ja en ik heb een irrationale rupsenfobie!  

  • Waar kijk je naar uit?

Momenteel kijk ik erg uit naar het seminarie rechtenbenadering op drie december waar ik samen met de programmacoördinator Fanny naartoe gewerkt heb. Ik voel me heel geprivilegieerd dat ik alles van intern heb kunnen zien ontstaan en het mee vorm heb kunnen geven. Er zullen superinteressante sprekers en organisaties aanwezig zijn! Be there ;-)

 

Naar de top

Labels:

Sluiten