Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Pique macho - gerecht uit Bolivia



Pique macho - gerecht uit Bolivia

7 augustus 2020 om 19:00 1 reactie

Een beetje fout maar wel lekker!

Pique Macho, hét traditionele streekgerecht van Cochabamba, de regio waar Solidagro werkzaam is in Bolivia, een beetje fout maar wel lekker! Deze combinatie van lokale producten was in eerste instantie bedoeld om aan het eind van een stapavond dronken barbezoekers te ontnuchteren, met een hoop vlees en flink wat hete pepers. Niet echt  dagelijkse kost dus, maar inmiddels is het wel één van de meest populaire gerechten in Bolivia, wanneer families en vrienden in het weekend samenkomen. De omvang van het gerecht is legendarisch, het is dan ook de bedoeling dat je er gezellig samen van pakt, ideaal in combinatie met een biertje!

Pique met pepers.jpg

Recept voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 600 gram rundvlees, liefst biologisch
  • 200 gram (knak)worstjes
  • 1 kg aardappels
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ajuin
  • 4 eieren
  • 1 peper
  • Sojasaus
  • Bier naar smaak, het best wat donkerder bier
  • Peper en zout
  • Olijfolie en azijn

INSTRUCTIES

Voorbereidende werkjes:

  • Snijd aardappels in dikke frieten
  • Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  • Snijd de worstjes in stukken
  • Snijd de paprika, de tomaten, de ajuin en de pepers, niet te fijn

Ingrediënten.jpg

Aan de slag!

  • Frituur de frieten
  • Kook de eieren hard en snijd ze door de helft
  • Bak het vlees en de worstjes in boter, niet te lang zodat het vlees lekker mals blijft.
  • Voeg hier naar smaak peper, zout, wat sojasaus en bier aan toe, zodat er een mooie smaakvolle jus ontstaat, niet te dik.
  • Doe de tomaat, paprika en ajuin in een kom, besprenkel het met wat olie en azijn en voeg wat zout toe.

bereiding vlees.jpg Voeg wat donker bier toe.jpg

Het opbouwen van de Pique Macho

  • De frieten vormen de basis, die komen dus eerst op het bord
  • Plaats hier het vlees en de worstjes op, bewaar de jus nog even
  • Vervolgens komen de tomaat, paprika en ajuin met dressing er over heen. 
  • Dan krijgen de stukken ei een plekje op het bord
  • En last but not least overgiet je dit geheel met de jus
  • Niet te vergeten: de stukjes peper kunnen er ook boven op, of apart naar gelang de behoefte aan pikant.

Hete peper.jpg 

TIPS

  • Opdienen op een groot bord of schaal, en kleinere bordjes voor iedereen
  • Wanneer uiteindelijk jus over blijft op het bord kun je deze heerlijk met een stukje brood opdeppen, scheelt ook weer met afwassen!

Pique macho.jpg

Deel dit gerecht op jouw sociale media met de hashtag #SolidagroKookt en help ons onze boodschap te verspreiden. Bezoek onze website of ontdek ons via onze sociale media.

Wil jij Solidagro en haar partners steunen? Doe een gift. Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan hier.

Labels:

Reacties

  1. Anna Janssen Anna Janssen Schreef op 23 maart 2023 om 10:53:09

    Ik bestel meestal bij bol.com maar dit veel lekkerder

Plaats een reactie

Met steun van

Sluiten